Tagantjärele mõeldes on isegi naljakas, et suutsin uskuda, et midagi head sellest välja tuleb — plaatideta ilmetu hall pahtlist koosnev ruum ei andnud selleks just palju lootust.

Kuna ka seina maha võttes ei olnud vannituba just kuigi suur ruum, siis pidime Renega hoolikalt mõtlema, kuidas ja mida paigutada. Väikeses toas hakkab iga pisemgi detail ruumi röövima ja tuli leida õiged lahendused!

ENNE

Mõistsin, et ruumi avarana hoida saanb siis, kui ei kasuta klassikalist keraamilist või plastikust dušikabiinialust. Teine oluline moment oli see, et täita ruum valgusega, mida annaksid heledad seinad ja palju lampe. Samuti otsustasime väljaspool dušikabiini kahhelkive mitte kasutada, sellisel viisil säilitasime pigem buduaari kui tavapärase vannitoa ilme.

PÄRAST

Pott sai pandud kerge nurga alla, et vastu mahuks pesumasin. Duširuumi alus sai ehitatud betoonist ja kaetud muule põrandale sarnaste kividega — nii ei kaotanud näiliselt põranda ruumi! Ka kabiini uksed on kristallselgest klaasist, mis ei mõju enam kui eraldi seisev osa ruumist, vaid mõjub hoopiski tervikuna!

Kokkuvõttes olid olulised otsustuskohad:

  • Vannituba ja tualett kokku ehitada
  • Hoolikalt läbi mõelda, kuidas väikses ruumis asjad paigutada
  • Valgustus
  • Loobuda tüüpilisest vannitoast ja anda ruumile aksessuaaridega pehmem ja tubasem mulje

Lõpptulemusega oleme enamgi kui rahul ja see on ka meie kodus enim komplimente saav ruum.

* * *

Miramii blogi 1. lugu moodnekodu.ee-s oli “Noored kodu otsingul — linnakära asemel linnulaul”. Loe SIIT.
2. lugu rääkis sellest, mida kodu ostes silmas pidada. Loe SIIT.
3. lugu oli väike kõrvalepõige koduotsingute teemadelt ja rääkis sellest, kuidas loominguliselt pildiraame oma koduseintele sättida. Loe SIIT.
4. lugu on väga praktiline — millised tehingud ja asjatoimetused kaasnevad korteri ostuga. Loe SIIT.

  • Kui oled sinagi jäädvustanud oma kodu kujundamisel enne ja pärast pilte, siis saada meile need märgusõnaga "enne-pärast" aadressil moodnekodu@delfi.ee