Selge on, et kõike ei saa. Elamispind on asja juures üks pool — tühjalt pole sellest suurt kasu. Vaja on ka mööblit! Lahe mööbel tundub poodides nii kallis ja igavat asja ju ei taha. Kas on veel võimalusi ja millised need on?

See on meie kodu lugu. Lugu sellest, mida me otsisime ja sellest, mis leidsime. Lugu sellest, miks meie elupind pole täis IKEA-st ostetud mööblit, kuid me pole siiski kulutanud suuri summasid! Need jutud on tarkustest ja õppetundidest, mis oma kodu loomisel ise omandasime.

Meie korter on pisikene — 54 m2 koos 6 m2 rõduga. Esimese hooga soovisime muidugi elamist kesklinna, kuna eelmine elukoht oli vanalinna kiviste müüride vahel. Korter kesklinnas ei ole aga ainus võimalus ja kui oma elule kõrvalt otsa vaadata, siis on paremaid lahendusi. Tuleb leida võimalikult reaalne lahendus soovide ja võimaluste seast.

Ja läkski nii, et me ei ela enam Tallinnas, vaid Viimsis, täpsemalt Haabneeme külas. Mererand on jalutuskäigu kaugusel ja linnulaul akna taga. Põhjus on lihtsalt selles, et Viimsi korterid olid eelarvet arvestades tunduvalt huvitavamad ja paremas seisukorras — rääkimata muudest privileegidest, mis kaasnevad väiksemas kohas elamisega. Ja pealinn on ju veerand tunni autosõidu kaugusel, kui võimalus ja oskus tipptundi vältida.


Sellega ma innustasingi ennast ja innustan teisigi pilti suuremalt vaatama — maja kesklinnas, metsa sees ja mere ääres tundub nii ideaalne! Aga kas seda on tegelikult vaja? Kas on vaja hiigelsuurt laenu või saab siiski ilma selleta?

* * *

Kes nad on? Miramii Maarja Vaher ja Rene Tamberg ning koer Sid Jonte Vicious. Noored on võitnud ka ajakirja Kodu ja aed võistlusel "Kodu kauniks" auhinna kategoorias Põhjamaine kodu 2014.

  • Samuti on Miramii ja Rene osalenud kahel moodnekodu.ee fotovõistlusel. Vannitoa fotovõistlusel, vaata lähemalt SIIT.
  • Suvise kodu võistlusel, vaata lähemalt SIIT.


Moodnekodu.ee lehel hakkab Miramii kirjutama igal reedel. See on tore lugemine sellest, kuidas ise ja hästi oma kodu kujundada. Siin on õnnestumisi ja mõned möödapanekudki — Miramii jagab meiega mõlemat. Siit leiab häid ideid ja näpunäiteid ning kindlasti ka äratundmist.

Loe järgmist lugu juba sel reedel, 30. jaanuaril!