1. Elevandikujukesed

Elevandid sümboliseerivad tarkust, lojaalsust ja järjekindlust. Lisaks peetakse elevante õnne sümboliks. Komme elevandikujukestega kodu kaunistada pärineb Indiast, kus usutakse, et elevandikujuke kodus, eriti ukse juures, toob head õnne ning pika ja õnneliku elu. Väga levinud on elevandikujukesed, kelle lont on üles tõstetud, see pidavat takistama heal õnnel minema voolamast.

Foto: Unsplash

2. Punane uks

Punane uks on paljude maade uskumustes õnnetooja. Feng shui järgi sõltub aga kõik ilmakaarest ning mitte ainult punane uks ei pane positiivseid võnkeid tööle — nimelt peaks lõunasuunas asetsev välisuks olema punane või oranž, põhjasuunas olev välisuks sinine või must, läänesuunas asetsev välisuks hall või valge ja idasuunas olev välisuks võiks olla pruun või roheline. Uskumuse taga on feng shui viie elemendi omavaheline interaktsioon ja energia voolavuse seadused.

Foto: Unsplash

3. Hobuseraud

Inglismaal, Keldi kultuurides, samuti Põhjamaades ja sealhulgas ka Eestis on sajandeid folklooris ja legendides mainitud hobuserauda kui hea õnne toojat. Kõige sagedamini naelutati hobuseraud maja välisuksele, et õnn saabuks nende juurde, kes majas elasid. Ühe uskumuse kohaselt tuleks hobuseraud kinnitada nii, et lahtine osa jääks ülespoole, sest siis jääb õnn sinna sisse. Teised jälle uskusid vastupidiselt, et lahtine osa peaks jääma allapoole, siis saab maja õnnega üle valatud. Keldi mütoloogia kohaselt hoiab hobuseraud eemale ka kurjad vaimud, kuna nood kardavad rauda, millest hobuseraud tehtud on.

Foto: Pxhere.com


4. Värsked lilled

Värsked lilled ei too koju mitte ainult rõõmu — feng shui järgi toovad värsked lilled ka
rikkuse majja. Eelistama peaks aga okasteta lilli.

Foto: Unsplash

Viirukid

Viirukid panevad toa hästi lõhnama, kuid lisaks puhastavad ruumi ka negatiivsusest. Nii et järgmine kord, kui on halb päev, siis põleta viirukeid. See toob tuppa hea lõhna ja harmoonia.

Foto: Unsplash

Puuviljad

Kindlasti oled kuulnud väljendit, et õun päevas hoiab arsti eemal. Lisaks arvatakse, et
kausitäis tsitruselisi puuvilju toob majja ka rikkuse. Nii et kui soovid, et elamises oleks hea
energia, siis hoolitse, et mõnel kapipealsel oleks kauss puuviljadega.

Foto: Unsplash

Lepatriinud

Paljud inimesed satuvad elevusse, kui näevad pisikest armsat lepatriinut ja selleks on ka
suurepärane põhjus. Mitmes kultuuris levib uskumus, et lepatriinud toovad head õnne. Seetõttu on lepatriinusid kujutavad pildid või padjad näiteks suurepärasteks aksessuaarideks lastetuppa.

Foto: Unsplash

Puhas esik

Kui puudub soov kujukestele ja pildikestega interjööri dekoreerida, siis saab ka lihtsamalt — feng shui järgi toob head õnne ka ilus ja puhas esik.

Foto: Unsplash

Peeglid

Feng shui kohaselt kasutatakse peegleid positiivse energia suunamiseks. Kui asetad peegli seinale nii, et sellelt peegeldub kaunis vaade, milleks võib olla näiteks roheline aed, siis täidab see kodu positiivsusega. Igal juhul tasuks vältida aga katkiseid peegleid.

Foto: Shutterstock

Bambusetaimed

Bambust on juba iidsetest aegadest peetud õnne toovaks taimeks — on ta ju oma kasvukohas üks pikema elueaga taimi ning tema tugevust on hiljem võrreldud lausa terasega. Uskumused saadavad ka bambusetaime ehitust. Kõige parem on kolme võsuga taim, mis toovat head õnne, rikkust ja tervist.

Foto: www.proflowers.com / Flickr

Allikad: Goodhousekeeping.com, Alkeemia

LOE LISAKS: