Peeglid

Nutikas peeglite kasutamine teeb iga ruumiga imet. Peeglid on vaat et kõige populaarsemad dekoratiivesemed üldse ja neid saab kasutada igas ruumis — vannitoast alustades ja magamistoaga lõpetades. Feng shuis on mõned kindlad reeglid, kuidas peeglite abil head energiat luua. Lisaks sellele, et peeglid tekitavad koju rohkem valgust ja muudavad ruumid visuaalselt suuremaks, toovad peeglid tubadesse feng shui vee elemendi võimsat energiat. Nii on su kodus piirkondi, kus peeglite kasutamine mõjub väga hästi ning teisi, kus valitseb parem feng shui energia siis, kui seal pole peegleid.

Üldiselt peetakse peegleid parimaks feng shui dekoratsiooniks kodu ida, kagu ja põhja piirkonnas. Lõuna piirkonda suur peegel ei sobi, samuti ei sobi see magamistuppa, eriti mitte selline, mis peegeldab voodit. Samuti ei soovitata paigaldada peeglit otse välisukse vastu.

Küünlad

Tänapäevases kodukujunduses on küünaldel väga oluline roll. Küünlaid on saadaval kõikvõimalikes värvides ja mis iganes kujuga, samuti võid valida mitmesuguste küünlajalgade ja aluste vahel. Viimaste aegade trendides domineerivad lihtsus ja selged, puhtad jooned, mille juures on üks oluline aspekt veel. Nimelt on paljud kaubanduses saada olevatest küünaldest valmistatud toksilistest materjalidest. Eelista soja- või mesilasvahast valmistatud küünlaid, see hoiab su kodu energia ja õhu tervisliku ning õnnelikuna.

Feng shui plaanis toovad küünlad endaga tule elemendi võimsust ja elujõudu. Väikeseid küünlaid võib kodus kõikjal kasutada, selles piirangud puuduvad. Suuremate küünalde puhul, eriti kui need on tule elemendi värvides — punased, roosad, purpurpunased, kollased või oranžid — on hea lähtuda feng shui küünalde kasutamise põhimõtetest.

Üldiselt peetakse suurte küünalde jaoks sobivaks kodu lõuna, edela ja kirde piirkonda. Ka su kodu keskpaik või süda on küünalde jaoks hea koht. Küll aga tasuks piirata küünalde kasutamist ida, kagu, lääne ja loode piirkonnas. Paar pisemat naturaalset küünalt magamistoas on aga alati suurepärane feng shui.

Taimed

Taimed aitavad igasse koju rõõmu ja vitaalsust tuua. Viimaste aegade trend kaunistada tubasid suurte või lausa ülimõõdus taimedega loob aukartust ning lisab tubadesse mängulisust. Feng shui kohaselt esindavad taimed puu elementi, mis on seotud tervise, harmoonia ja elujõulise kasvuga. Suuremõõdulised taimed sobivad kõige paremini feng shui bagua sellisesse piirkonda, mis harmoneerub puu energiaga.

Üldiselt on taimed suurepärane feng shui dekoratiivelement kodu ida, kagu ja lõuna piirkonnas. Hea oleks põhja ja edela piirkonnas ning kodu südames taimi mitte kasutada. Taimed magamistoas loovad tavaliselt soovimatu feng shui. Erandiks on need juhud, kui magamistuba on piisavalt ruumikas ja taimed asuvad voodist kaugemal. Need juhtnöörid kehtivad peamiselt suuremate taimede puhul. Kui kasutad kodu sisustamisel tillukesi taimi väikestes pottides, siis pole reeglid nii ranged.

Kunstiteosed

Pole vahet, kas kaunistad oma kodu inspireerivast postkaardist valmistatud või kallist galeriist ostetud kunstiga, feng shui vaatab su kunstivalikutele läbi bagua silmade. Bagual, mida nimetatakse ka kodu energiakaardiks, on spetsiifilised vajadused, mida saab teatud tüüpi kunsti abil kas toita või täitmata jätta.

Oma koju hea feng shuiga kunsti valides pea silmas kahte asja:

  • Läbi spetsiifilise subjekti või tunde väljendatud energia
  • Värvid ja kujundid kui teatud kindlate elementide väljendused

Nagu kõigi teistegi kodu kaunistamisel kasutatavate dekoratiivesemete puhul, nii on ka kunsti puhul oluline teada oma kodu bagua`t. Kõik kaunistused peaksid kooskõlas olema. Näiteks: punastes ja purpursetes toonides abstraktne kunstiteos loob suurepärase feng shui, kui sätid selle oma elutoa lõuna piirkonda. Sama kunstitoas võib aga teises kohas energiale hävitavalt mõjuda — näiteks siis, kui riputad selle idaseinale.

Lisaks on oluline teadvustada vaevuhoomatavaid sõnumeid, mida kunstiteosed edastavad. Kas kunstiteos kujutab üksildast inimest? Kas tunned end kurvana, kui vaatad mõnda kindlat teost, mis su kodu kaunistab? Ole teadlik vaevuhoomatavast energiast, mida kunstiteosed õhkavad, sest sellel on suur mõju sinu kodus valitseva energia kvaliteedile.

Buddha pildid või skulptuurid

Buddha skulptuuri või kujutise energia toob koju rahu ja rahulikkuse tunnet. Seda arvestades ei ole Buddha kujutist dekoratsioonina kasutades peaaegu et võimalik alt minna, see toob alati head energiat. Loomulikult tuleb sellesse energiasse austusega suhtuda, näiteks ei tasu asetada Buddha kuju põrandale, kuhu kõik oma jalatsid jätavad. Ka tualettruum pole Buddhale parim koht, kui tegemist pole just väga suure ja väga hoolitsetud ruumiga.

Feng shui kohaselt on sul võimalik kodu teatud piirkondi kindlate Buddha kujude abil tugevdada. Naerev Buddha on ideaalne lisand rahapiirkonda, samas kui Ravibuddha on suurepäraseks kaunistuseks tervise ja pere piirkonnas. Ja nagu alati hea energia puhul, pööra tähelepanu ka sellistele detailidele nagu värv ja materjal. Kui Buddha on tehtud metallist (feng shui metalli elemendi väljendus), siis loob see suurepärast energiat lääne, loode ja põhja piirkonnas. Kui see on valmistatud savist või mõnest muust sarnase välimusega materjalist (mis meenutab feng shui maa elementi), siis aseta see hea hea energia loomiseks kodu kirdepiirkonda.

LOE VEEL:

Allikas: The Spruce