Paljud esikud kipuvad olema pisikesed ja pimedad paigad, kus ruumiga just ülemäära laiutada pole. Seetõttu on oluline läbi mõelda esiku koloriit ja mööbel. Viimane ei tohiks võtta ideaalis liiga palju ruumi, teisalt on aga oluline, et jalanõud siiski kenasti kappidesse mahuksid ega rööviks niigi väärtuslikku põrandapinda. Suuremate esikutega tihti muret polegi, sest sinna saab mahutada garderoobi, kuhu kõik praktiliselt ära paigutada. Pisemates ruumides on abiks kummutid ja multifunktsionaalsed istumisalused, kuhu sisse asju peita.

Foto: ellos.se

Foto: Team 7

Kui aga ruumi juhtub olema väga napilt ja kapp esikusse ei mahu, ei ole mõtet seda sinna ka vägisi suruda. Pisikeses esikus aitab hädast välja stiilne stange.

Foto: ellos.se

Ruumi aitavad avaramaks ja valgusküllasemaks muuta heledad toonid ja peeglid. Kui seinapinda on, võib neid esikusse mahutada lausa mitu.

Foto: Alvhem.com


Esiku puhul on tähtis, et see looks koju tulles mõnusa ja koduse emotsiooni. Ära pelga tuua esikusse ka toataimi, kunstiteoseid või lahedaid detaile. Kuigi valge toob pimedasse ruumi helgust ja avarust, võid katsetada ka intensiivsemaid ja julgemaid toone.

Laheda mulje loovad ka mustrid. Kirju vaip või aktsenttapeet on esikus väga omal kohal!

Foto: ellos.se

LOE LISAKS: