Milline vaip söögituppa sobib?

Vaiba valikul tuleb esmalt arvestada sellele ruumile omaste tingimustega — reeglina hakkab vaibal asetsema raske mööbel, mida tihti ka edasi-tagasi nihutatakse. Ja muidugi ohustab vaipa terve rikkalik menüü, mis sinna ootamatult sattuda võib. Seega tasuks söögituppa valida võimalikult tugev vaip, mis peaks vastu toolide hõõrdumisele ja millelt oleks mugav ka lapiga kõikvõimalikke “õnnetusi” maha pühkida. Näiteks on heaks lahenduseks samasugused vaibad, mida kasutatakse terrassidel. Leidub aga ka naturaalsema ilmega villast vaipu, mida on spetsiaalsete vahenditega plekkidele vastupidavamaks töödeldud.

Kui suur peaks vaip olema?

Vaip peaks ulatuma tooli jalgade alla ka siis, kui tool on pisut lauast eemale nihutatud ja kui inimesed sellel istuvad. Kui tegemist on lahtikäiva lauaga, võiks laud oma pikendatud olekus vaibale ära mahtuda. Nii on mööbel ühtlasel tasapinnal ja ka visuaalselt tekib nauditav tervik. Mis puutub vaiba kujusse, siis võiks see olla kookõlas ümbritseva ruumiga. Kandiline vaip on kõige turvalisem valik. Ümara laua alla sobib aga ka ümar vaip.

Värvid, mustrid või hoopis midagi neutraalset?

Kõik sõltub sellest, millist rolli tahetakse vaiba kui aksessuaariga sisekujunduses mängida. Kui on soov muidu valgele ja heledale köögile pisut värvi ja ilmet anda, sobib selleks hästi julgete värvide ja mustritega vaip. Alati võib toetuda ka teistele ruumis leiduvatele elementidele — kardinatele, laudlinikutele vms. Maitsekalt turvaliseks lahenduseks on neutraalsetes toonides vaip, kus on kasutatud kontrastseid mustreid. Mustritel on lisaks oma praktiline pool — kirjult vaibalt ei paista plekid nii hästi silma kui ühevärviliselt vaibalt!

Allikas: dekorama.lt

LOE LISAKS: