Vaip annab ruumile elu

Ruumis võib olla suur diivan, imelised erksad toolid ja disainlaud, kuid vaibata jätab ruum mõjub poolikult. Vaip on justkui kirss tordil, mis lisab ruumile selle õige tunde. Ruumides, kus liigutakse palju ringi, peaks kindlasti vaiba all olema libisemistõke. Nii püsib vaip sirge, keegi ei takerdu sinna kinni ja samuti ei lähe vaip kortsu.

Kui suur vaip valida?

Üldine reegel on see, et suur vaip muudab suure ruumi väiksemaks. Tihti ei ole see ruumi juures negatiivne aspekt. Kui soovid suurt ja lagedat ruumi hubasemaks muuta, vali suuremat sorti vaip. Samuti kaitseb suur vaip põrandaid. Kui aga soovid pisemas ruumis avarust saavutada, väldi liiga massiivseid vaipu, mis kogu tähelepanu endale tõmbavad ja ruumi väga selgelt piiritleda tahavad. Elutoas on vaiba valik lihtne — selle suurust saad arvestada diivani, diivanilaua ja tugitoolide järgi. Vaiba asetamisel on valikuid mitu ja üht tõde ei eksisteeri. Vaiba võib aga asetada ka nii, et jätta vaiba ja mööbli vahele hoopis 10-20 cm vaba ruumi. Vaiba asetuse koha loe soovitusi lähemalt SIIT.

Kui kahtled erinevate paigutusviiside ja suuruste üle, siis tõmba maalriteibiga põrandale tulevase vaiba võimalikud piirjooned — nii saad enam-vähem aimu, millises suuruses vaip sobiks ruumi kõige paremini.

Tumedad toonid

Elutoas võiks kasutada suuremat vaipa, mis on tumedas toonis, sest sellelt ei paista plekid välja. Samuti on kaval kasutada mustriga vaipu ja seda eriti juhul, kui peres on lapsed või lemmikloomad, sest siis juhtub tahes-tahtmata nii, et keegi ajab midagi ümber ja mõni plekk jääbki igaveseks õnnetust meenutama. Suurele vaibale võib omakorda panna peale väiksema vaiba ning kombineerida värve ja mustreid. Mitme vaibaga saad luua boheemlasliku õhkkonna ja kodusema tunde.

Ruumi liigendamine

Kui elutuba ja köök asetsevad ühes suuremas ruumis, saad vaipade abil ruumi erinevates osadeks liigendada. Näiteks söögilaua all olev vaip peaks olema piisavalt suur, et sellele mahuks nii laud kui ka toolid.

Kui ruumi on piisavalt ja toole liigutatakse vaibal, ei riku toolid ka põrandaid. Kui aga elamises on lihtsalt väga suur elutuba, siis saad kasutada erinevaid vaipu elutoa osadeks jagamiseks. See loob hubasust ja muudab suure elutoa mõnusaks. Kindlasti ära karda vaipu kasutada ka magamistoas, vannitoas ja teistes ruumides — vaip lisab ruumile kuhjaga hubasust ja omapära.

Allikas: houzz.com

LOE LISAKS: