1. Hinda ruumi

Tee joonis ja mõõda ära viimnegi nurk. Kui pööning on pisike, ei tasu raisku lasta mitte ühtegi sentimeetrit. Kui kõik on mõõdetud, mine elutuppa ja hinda olemasolevaid mööbliesemeid. Võrdle näiteks mõnda voodit või diivanit pööningu mõõtmetega saamaks aimu, kui suuri või väikseid mööbliesemeid saad kasutada.

2. Loo pööningust õdus ja hubane koht

Mis oleks hubasem, kui pisike ja armas lastetuba laekalde all? Lastele kipuvad pisikesed ja omapärased pööninguruumid enamasti meeldima. Seetõttu on suurepärane mõte teha lastetuba just pööningule ja lasta fantaasial lennata.

3. Säästa ruumi sisse-ehitatud voodiga

Kuna pööningul on loetud iga sentimeeter, on mõistlik kasutada funktsionaalset voodit, mille alumine osa on kast, kuhu saad asetada voodiriideid ja muud vajalikku. Kui laps suuremaks sirgub, saab voodi hiljem paigutada ruumi kõrgeima osa alla.

4. Kasuta ära kõik kaldega kohad

Katusealused pinnad on ideaalsed riiulite ja pisikeste kappide tarbeks. Sisseehitatud kapid säästavad palju ruumi ja mööblit saab planeerida kohta, kuhu muidu poleks midagi panna. Näiteks, kui kasutad tervet otsaseina sisse-ehitatud garderoobikapi jaoks, saad sinna luua praktilise kapisüsteemi. Pööningutoa ehitamisel on garderoob kindlasti koht, millele tasub kulutada. Kirjutuslaud võiks olla kinnitatud seinale. See võiks olla parasjagu kõrgel, et jalgadele jääks piisavalt ruumi. Laua kohale seinale saad kinnitada veel paar riiulit, millele võid asetada raamatuid ja muud vajalikku.

5. Vali heledad toonid ja kasuta palju valget

Nii muudad ruumi võimalikult avaraks. Isegi, kui valge toon tundub tavaliselt liiga karge, sobib see pööningutuppa ideaalselt muutes ruumi visuaalselt suuremaks.

6. Värvi põrandad ära

Valgeks või helehalliks võid värvida ka põrandad. Kuna pööningutuba asub välisuksest küllaltki kaugel, ei kandu sinna nii palju mustust. Lisaks peegeldab hele põrand rohkem valgust, mistõttu näib ruum avaram.

7. Vali sobivad aknakatted

Et pööningutubadel on sageli mitu katuseakent, on kasulik valida nendele ka sobivad aknakatted. Nii saad reguleerida ruumi valgust. Müüakse ka automatiseeritud aknakatteid, mille abil saad jätta avatuks ainult osa aknast.

8. Proovi põrandal magada

Võib-olla osutub põrandale tehtud boheemlaslik voodi mõnusaks ja mugavaks ja kõrget voodit ei olegi tarvis? Vaja läheb vaid õiges suuruses madratsit, voodiriideid ja palju pehmeid patju.

9. Kasuta madalaid mööbliesemeid

Kuna pööninguruumi lagi asetseb enamjaolt küllaltki madalal, on mõistlik kasutada võimalikult madalaid mööbliesemeid. Näiteks madala kohvilaua ümber saad toolide asemel kasutada istumiseks mugavaid patju.

10. Riputa lakke lühter


Et madalas pööningutoas mõjub põrandalamp pisut veidralt, võid proovida kõrgemas kohas lühtrit. See viib pilgu kõrgematele punktidele ja muudab ruumi visuaalselt suuremaks.

Vaata rohkem ideid galeriist:

Allikas: houzz.com

LOE LISAKS: