Kui seista keset tänapäeva kirevat kaubandusmaastikku, võib isiklik tunnetus ja oma unepesa tajumine võimaluste virvarris segadusse sattuda. Astroloogia aitab mõista meie sisemaailma varjatud mustreid, alateadlikke eelistusi ja tunnetuslikke harjumusi — aitab nähtavaks teha seda nähtamatut energianiidistikku, mida mööda me tihti eneselegi teadmata kulgeme. Iga inimene on nagu unikaalne muster. Isiklik astroloogiline sünnikaart võimaldab meil seda sümboolse kujundi kaudu paremini tundma õppida.

Alljärgneva eesmärk ongi aidata teil taasavastada oma unikaalne ruumiline hingekeel või vähemalt tõstatada mõned küsimused, mis aitaksid teil välja kaevata oma sügavamad soovid ja energeetilised eelistused. Isegi kui astroloogia vastu huvi puudub, võivad need teil aidata oma isiklikku maitset paremini mõista ja väljendada.

Mis annab meile energiat?

Nüüd veidi täpsemalt isikliku magamistoa-maitse olulisimatest komponentidest nende astroloogiliste sümbolite kaudu.

Päike — meie eluenergia väljendus, kõik see, mis meile jõudu annab ja meid särama paneb. Küsimused teie isikliku Päikese-energia avastamiseks ja selle oma pesa kujundamisel rakendamiseks on: Mis annab mulle energiat? Mis aitab mul oma sisemist “patareid” laadida? Millises ruumis tunnen, et mu elujõud taastub?

Kuu — meie emotsionaalne keel ja alateadlikud eelistused, kõik see, mis aitab meil end turvaliselt tunda, seda mõnusat “pesatunnet” tekitada. Emotsionaalne heaolu, südamerahu ja loomulik mugavustsoon.

Küsimused teie isikliku Kuu tunnetuse tuvastamiseks ja selle oma pesa kujundamisel rakendamiseks on: Mis tekitab mus tunnet, et olen hoitud ja kaitstud? Mis tundub mulle instinktiivselt tuttav ja omane? Millises ruumis tunnen, et võin end täielikult lõdvaks lasta? Millised värvid mõjuvad mulle rahustavalt?

Veenus — kuidas meile meeldib armastust ja ilu vastu võtta. Isiklik maitse ja ilumeel, sensuaalsus ja seksuaalsus: mis meile mõnus ja meeldiv tundub, millised asjad ja inimesed meid “tõmbavad”.

Küsimused teie isikliku Veenuse eelistuste avastamiseks ja selle oma pesa kujundamisel rakendamiseks: Mis värvi on minu jaoks armastus? Millises ruumis tunnen end mõnusalt? Mis mulle rõõmu pakub? Mis värvides ja kangastes tunnen end atraktiivsena, seksikana? Kui mul oleks piiramatult raha ja võimalusi, milline oleks mu unistuste magamistuba? Milline on mõni element sellest unistusest, mis on praegugi teostatav?

Neid küsimusi lugedes tekkinud mõtted tasub üles kirjutada. Kui jagate magamistuba oma armsamaga, jagage teineteisega oma avastusi. Küllap leiate nii mõndagi ühist.

Just need sarnased jooned võiksid moodustada teie magamistoa üldkeskkonna. Kui ilmneb olulisi erinevusi, oleks hea, kui suudaksite leida viisi, kuidas mõlema eelistusi austada, isegi kui see tähendab magamistoa kirjuks muutumist.

Ühise heakskiidu võiksid leida põhielemendid — värv, voodi valik, kardinad. Kummagi partneri individuaalsust võib sisse tuua mõne detailiga — näiteks ühel pool seinas sulle meeldiv pilt ja abikaasapoolses nurgas voodilauake lemmikraamatute tarbeks.

Nii on võimalik luua ruum, kus te mõlemad mõnusalt lõõgastuda saate. Võib-olla kujuneb sellest nii armas pesa, et te ei saagi enam voodist välja?

Sarnaseid küsimusi võite ka oma lastelt küsida, kui tuleb aeg nende toa sisustust uuendada. Laste puhul on eriti olulised Kuu küsimused — kõik see, mis aitab luua emotsionaalselt turvalist ja sooja keskkonda.

Liigu noolekesega edasi, et näha milline magamistuba sobib kokku sinu tähtkujuga!

Jäär. Tule elemendi märk, kevadiselt pulbitsev eluenergia. Puhtad säravad valge variatsioonid ja muud heledad toonid, mis oleks taustaks soojades toonides aktsentidele (kirgas punane padi või mustritriip valgel tekil, kevadpäikesekollane vaip voodi ees). Mitte aga liiga palju punast, muidu võib olla raske lõdvestuda. Toas võiks olla aken, et hommikul ärgates reibas valgus energia kohe käima lükkaks. Jäärast lapse magamistoas võiks olla puhastes erksates toonides mänguasju, et ta oma pulbitsevat energiat mängides maandada saaks.

Märksõnad: valgus, elujõud, energia.

Sõnn. Maa elemendi märk, kevadiselt õitsev ja lõhnav aed. Maalähedased soojad toonid — pehme kollakas kevadroheline, liiva ja männikoore karva pruunid, sekka kevadiste õite värvi aktsente (sirelililla, õrnroosa). Sobiksid ka taime- ja lillemustritega padjad ja tekid. Oluline on pakkuda mõnu kõigile meeltele: voodikatted võiksid olla võimalikult pehmest kangast, mis silitab nahka, lõhnameele rõõmuks võiks tuppa tuua lilli või lõhnaküünlaid. Valgus võiks tuppa paista läbi roheluse, ideaalne oleks aiavaatega tuba. Sobiksid ka elavad taimed.

Sõnnist lapse magamistoas võiks olla pehme kaisutekk ja kaisuloom.

Märksõnad: maalähedus, sensuaalsus, mõnu ja lihtne luksus.

Kaksikud. Õhu elemendi märk, hiliskevadine liblikate ja lindude sumin, elu mitmekesisus. Heledad reipad toonid — päikesekollane, taevasinine, säravvalge, sekka põnevaid mustreid ja elemente. Võib olla üsna mitmest stiilist asju koos, ka neid, mis tavamõttes omavahel ei sobi — Kaksikud on väga uudishimulikud ja avatud, neile pakub eklektiline keskkond ideetoitu. Muutliku märgina saavad nad toas detaile ümber tõstes kergesti uudsust ja värskust luua. Voodi kõrval võiks kindlasti olla lugemislauake põnevate raamatutega. Kiire mõtlemise lõõgastamiseks sobivad lühijutud ja naljakogumikud.

Kaksikust lapse magamistoas võiks kindlasti olla palju vahvaid raamatuid.

Märksõnad: õhulisus, valgus, mitmekesisus, ruum mõttelennuks.

Vähk. Vee elemendi märk, suvine romantika, pesapunumine, turvatunne. Suvise metsa ja mere toonid — soojad rohelised ja rohekassinised, sekka õrnu pooltoone (uduloorina mõjuvad poolläbipaistvad kardinad, hõbedase kuuvalguse helgiga tapeet). Sume romantiline valgus, ka reguleeritava intensiivsusega lamp, et valgustust vastavalt meeleolule muuta. Pehmed kaisutunnet tekitavad kangad. Sentimentaalset väärtust omavad esemed — oma pere antiik, vanad perepildid, heade mälestustega seotud asjad.

Vähist lapse magamistoas võiksid olla kaisuloomad ning oma pere ja lähedaste pildid.

Märksõnad: hubasus, intiimsus, romantika, pesatunne, privaatsus.

Lõvi. Tule elemendi märk, südasuve küpsus ja küllus. Kuldsed soojad toonid, ka kuninglikult mõjuvad värvid — küps punane ja kuld, valmiva vilja kollane, sekka ploomilillat ja oranži. Kvaliteetsed kangad, hinnaliselt mõjuv mööbel ja kunst. Kõik, mis tekitab tunnet, et oled kuninga või filmistaari buduaaris. Mõnusalt võiks mõjuda tavamõõtmest suurem voodi — USAs nimetatakse seda king size bed, ja selles magades tunned end tõesti luksuslikult. Soe helge valgus, aken lõuna või lääne suunas, et loojuva päikese kiired pääseks tuba kuldama.

Lõvist lapse magamistuba võiks välja näha nagu väikese printsi või printsessi kamber.

Märksõnad: küllus, rahu, soojus, romantika.

Neitsi. Maa elemendi märk, valmivad viljad, tervendav aed, kõik mis kasulik ja vajalik. Maalähedased toonid — soojad rohelised ja pruunid, valmiva vilja pruunikaskollane, taustaks valge ja halli soojad variatsioonid. Naturaalsed materjalid — puuvill ja linane kangas, õlitatud puit. Neitsi märgi all sündinud oskavad tihti hästi näputööd teha ja meisterdada, seega võib palju sisustust olla ise tehtud. Lihtne praktiline disain, korrastatud harmooniline üldpilt. Sekka mõned elegantsed filigraansed mustrid (isetehtud pitskardinad).

Neitsist lapse magamistoas võiks olla mõni pusle või mõistumäng, samuti võiks lubada lapsel mõni praktiline asi (kas või pildiraam) ise meisterdada.

Märksõnad: maalähedus, praktilisus, korrastatud detailsus.

Kaalud. Õhu elemendi märk, sügisene pööripäev, valguse ja varju tasakaal. Mahedad pooltoonid ja pastellid — sügishommikuse taeva õrnroosa ja kahvatukollane, samuti videviku pehme lillakashall ja sinine. Kõik, mis loob harmoonia tunnet — hästi sobitatud kangad ja kaunistused, võimalus mängida lõõgastavat muusikat või loodushääli. Ka vaimse tasandi ilu: voodi kõrval lugemislaual mõni hea luuleraamat või hinge inspireeriv tsitaat.

Kaaludest lapse magamistoas võiks olla kaunist kunsti, miks mitte ka isetehtut.

Märksõnad: harmoonia, elegants, vaimne ja füüsiline väljapeetud ilu.

Skorpion. Vee elemendi märk, sügav ja müstiline hingedeaeg, kirg, intiimsus. Soojad, salapärased ja seksikad toonid — purpurpunane, sügavlilla, mustjaspruun, indigosinine. Võib julgelt kasutada ka musta. Pehmed sametised kangad, miks mitte põneva, veidi eksootilise või vanapärase mustriga, kus on aktsendina kulda. Kõik, mis loob sisemaailma lossi salakambri tunnet — küünlavalgus, mõni müstiline maal või raamat.

Skorpionist lapse magamistoas võiks olla maagilist seikluskirjandust (nagu Harry Potteri sari jm) ning mõni pehme turvaline kaisuloom, kes kaitset pakub, kui mõte liiga pimedasse uitama läheb.

Märksõnad: sügavus, intiimsus, sensuaalsus, salapära.

Ambur. Tule elemendi märk, sütitavad ideed, seiklusretked ja lõkketuli. Soojad toonid, mis meenutavad avaraid eksootilisi maastikke — kõrbekaljude oranž ja safrankollane, kontrastina Vahemere taeva indigosinine ja türkiis. Palju eri kultuuridest ja paikadest pärit põnevaid detaile, tihti oma reisidelt kogutud. Ka ­vaimseid ­rännakuid sütitavad esemed — avar looduspilt, inspireeriv Tiibeti tankamaal või müstiline vanavene ikoon. Kõik, mis aitab avaralt unistada ja seiklusrikkaid unenägusid näha.

Amburist lapse magamistoas võiks olla mõni põnev maastikupilt, kuhu end seiklema mõelda saab ja riiul täis seiklusraamatuid.

Märksõnad: avarus, inspiratsioon, maailmakodaniku tunnetus.

Kaljukits. Maa elemendi märk, talvine kargus ja sügavus, lihtsus, mis aitab jõudu koondada. Rahulikud maalähedased toonid — soojad pruunid, mullamust, hall ja lumivalge. Sekka mõni sügavsinine või kuuseroheline aktsent. Kõik, mis loob rahulikku keskkonda, kus keha ja vaim tihedast tööpäevast ning ambitsioonikatest plaanidest puhata saab. Lihtne ja lakooniline, mitte liiga palju asju. Kõik ruumis olev on kvaliteetne, kestvalt väärtuslik ja vajalik. Seina võiks sobida mõni vaimset vastupidavust inspireeriv pilt — võimas mägine maastik või arhitektuurifoto uue kõrghoone rajamisest.

Kaljukitsest lapse magamistoas võiks olla konstruktormäng, millega ta ise uusi struktuure luua saab.

Märksõnad: kindlustunne, kestvad väärtused, maalähedus.

Veevalaja. Õhu elemendi märk, avar ja uudne mõttelend, isikupära ja tulevikufookus. Karged õhulised toonid — taevasinine, akvamariin, türkiis, mereroheline, taustaks puhtad säravad valged. Futuristlikku joont võib sisse tuua hõbedaste aktsentidega ja isegi värve muutvate holograafiliste kangaste või kaunistustega. Julged omapärased lahendused, võib tunduda, et olete pigem “moest ees”. Toas peaks kindlasti olema aken ja piisavalt valgust. Lugemislaual mõttelendu avardavat kirjandust — ulmekirjanike loomingut või tänapäeva ärksamate peade ühiskonnanägemusi.

Veevalajast lapse magamistoas võiks olla kosmosepilte ja avaraid tulevikuvisioone inspireerivaid raamatuid.

Märksõnad: avarus, unikaalsus, futurism.

Kalad. Vee elemendi märk, teadvuseookeani tunnetus, piiritu unistustemaailm, varakevadine sula. Õrnad vee ja õhu toonid — helesinised, lavendlilillad, sinakasrohekad ja koidikuroosad. Taustaks puhas säravvalge, mis iga valguse- ja värvivarjundit tagasi peegeldab. Romantika, unistuste maailm, vaimse rahu ja armastuse pesa. Pehmed siidised kangad, poolläbipaistvad kardinad. Kõik, mis võimaldab meie “väikesel minal” universumi suurde pilti sulades piiramatut õndsust kogeda. Helipilt on oluline — püha vaikus, ja meditatsiooniks merekohinat või tuulekellade mängu. Kaladest lapse magamistoas võiks olla mõni lihtne ilus instrument — kelluke või ksülofon, millega ta ise ruumi energiat harmooniliseks teha saab.

Märksõnad: rahu, romantika, õrnus ja unistused.


Autorist: Katrin Haiba on astroloog ja hingeradadel seikleja. Elab ja töötab New Yorgis, inspiratsiooni ammutab aga Eestimaa ürgsest loodusest ning kaugete reiside põnevatest kogemustest. Ta teeb isiklikke astrokonsultatsioone ja kirjutab oma kodulehel horoskoope.

Allikas: Maakodu.ee

LOE LISAKS: