Enne sinna kolimist ei pidanud Mari-Liis juba mitu aastat korralikult jõule ja kuuske pole juba aastaid tuppa toonud. Esimesed jõulud võõral maal ja uues kodus olid samuti kuuseta, teisel aastal saadeti nende perele Charlie Browni kuusepuu, mis on pisike oksake uhe ornamendiga ja see mängib ühte lugu, kui nupule vajutada.

Sel aastal aga otsustas Mari-Liis, et kuigi kuusk tuppa ei mahu, siis peab muu võimaluse leidma. Indu täis Mari-Liis lõi naelad seina nii, et moodustus kuusepuu kuju ja tõmbas tulekesed edasi-tagasi üle naelte — kena tuledesäras kuuseke kaunistab nüüd seina.


Sealgi on üha populaarsem jõulukaunistusi oma kätega valmistada. Akendele antakse lumine ilme spetsiaalse spreiga. Sussi aknale ei panda, vaid hoopis kamina juurde rippuma.
Puuvõõrik on samuti tähtis element — kui kallimaga selle alla satud, siis peab üksteisele musi andma!

Suurlinna tänavatel ringi sõites paistavad koduakendest kaunid kuused ja pea igal tänavanurgal müüakse jõulupuid. Linn ise on samuti tuledes ja kaunistusi täis. Väga populaarsed on igasugused tulekesed (Fairy lights). See on lihtne lahendus luua jõulumeeleolu. Kodud rikkas Beverly Hillsi linnaosas on tihtipeale ülimalt ära kaunistatud ja iga maja ees on uhke tuledes jõulupuu.

Need, kes on sinna püsiva kodu loonud, kaunistavad rohkem ja veedavad traditsioonilisi jõule. Ja need, kes kaugel maal vaid teatud ajaks kanda kinnitanud, nagu Mari-Liis, on lihtsalt õnnelikud vaba päeva üle.

Paljud sõidavad pühadeks vanematekoju, kus peetakse traditsioonilisi jõule ja lastakse jõuluroogadel hea maitsta. Need, kes linnast ära ei sõida, veedavad aega sõprade seltsis, puhatakse niisama, vaadatakse filme ja käiakse kirikus.

Kaks tundi autosõitu ja sinu päralt on ka lumi!

  • Järgmisena toome teieni jõululoo Norrast
  • Kuidas kaunistatakse kodusid kuumas Austraalias... Loe SIIT.
  • Inglismaa jõulumeeleolust loe SIIT.
  • Balil peetakse hoopis galungani. Värvikirev ja kaunistusterohke püha. Loe lähemalt SIIT.
  • Malta säravatest pühadest loe SIIT.
  • Jõulutraditsioonidest ja pühadeagsest kaunistamisest Taanis saate lugeda SIIT.