Berliinis asuv katusekorter on omapärane segu New Yorgile omastest loft’ikultuurist ja skandinaavialikust minimalismist, millele annab mõnusalt maalähedase lisanüansi põletatud tellis. 120-ruutmeetrises katusekorteris on tehtud kõik, et valgust ja avarust veelgi rõhutada. Laealune talastik on võõbatud valgeks nagu ka suurem osa korteri seintest. Sisustuse osas on mindud samuti lihtsamat teed juhindudes põhimõttest “vähem on rohkem”. Kuigi mööblit mahuks korterisse ohtralt, leiab ruumikast kõrgete lagedega elutoast vaid üksikud pilkupüüdvad detailid — retrohõngulised metalljalgadega nahkdiivanid ja paar lauakest.

Iga ruumi sattunud element on nii tagasihoidlik, kui vähegi võimalik. Akende ette on valitud valged ja õhulised kardinad, mis jäävad ruumis peaaegu märkamatuks.

Söögituppa on toodud kontrastiks valgele interjöörile musta värvi skandinaavialikus stiilis mööbel. Sellest piisab, et ruum kenasti ära täita ja tervikuks siduda.

Ka köögis kohtab pisut tumedamaid varjundeid. Kahhelplaatide asemel on sein krohvitud mustaks. Pilku püüavad hoolikalt valitud detailid — laheda disainiga segisti ja rippvalgusti.

Pimestavalt valge vannitoa juurde kuulub lihtne ja minimalistlik saun. Karget olekut elavdavad üksikud toataimed.

Askeetlikult mõjuvad ka magamistoad, kus liigsele ruumi ei ole. Ühest magamistoast pääseb privaatsele rõdule, kus hommikupäikest tervitada.

Korteri juurde kuulub ka suur katuseterrass, kust avaneb kaunis vaade Berliini katustele.

Vaata rohkem pilte galeriist:

LOE LISAKS: