Vaata lähemalt, millised puiduliigid on meie kodudes soositud ja millised mitte!

Puutargad usuvad, et kui puu maha raiutakse, jääb tema energiaväli puu sisse alles ja tema omadused on mateeriasse talletunud veel aastasadu. Kuigi energeetiliselt jaotatakse puud headeks ja halbadeks, levib ka arvamus, mille kohaselt on tervendamiseks vaja mõlemat tüüpi puid. Positiivseteks puudeks peetakse kaske, tamme, mändi, kastanit, vahert, saart, pärna ja paju. Negatiivseteks haavapuud, paplit, kuuske, toomigat ja sarapuud. Kuigi viimased suurendavad energia väljavoolu, võtavad nad ära valu ja viivad välja ka haiget energiat.

TAMM

Kõige väekamaks energiapuuks peetakse tamme, mida oskasid möödunud aegadel hinnata nii vanad eestlased kui ka kreeklased, kelle pärimuses on levinud pühad hiied. Usutakse, et tamm kosutab ja annab jõudu ning ergutab keha ja meelt. Just selliseid omadusi silmas pidades valmistati vanasti kabinettide massiivsed toolid ja lauad tammest. Tammest põrandalauad ei olnud populaarsed mitte ainult oma füüsilise vastupidavuse tõttu, vaid usuti, et paljajalu põrandal kõndides kosutab see ka tervist.

SAAR

Saarel on omadus puhastada inimese energeetilist välja ja pakkuda vaimset tasakaalu. Saar aitab säilitada rahulikku meelt, kainet mõistust ja head tervist. Oma füüsilistelt omadustelt on saar peaaegu sama tugev ja vastupidav kui tamm.

KASK

Kask on hea puu stressi ja kurvameelsuse vastu. Kaske peetakse inimkonna üheks suurimaks sõbraks ning võimalusel tasuks seda kasvatada aias — lisaks heale energeetikale annab ta kevadeti kosutavat kasemahla ning võimsa ravitoimega kasepungi ja kasekäsna. Vanasti usuti, et koduaias kasvav kask vabastab luupainajatest ja hirmsatest unenägudest.

VAHER

Vaher on tasakaalukas puu, mille pehme ja lõdvestav energia tasakaalustab inimese energeetlist välja. Temaga kontaktis olles muutub inimene rahulikuks — pisarate ja ärevuse asemel annab ta lootust ja eneseusku.

PÄRN

Pärna peetakse tugeva jõuväljaga kodukaitsjaks, kes suudab kodust kõikvõimalikud õnnetused eemal hoida.

MÄND

Mänd mõjub soojalt ja turvaliselt ning võtab ära depressiooni ja hingevalu.

HAAB

Kuigi haab võtab inimeselt energiat ja teda peetakse negatiivseks puuks, saab tema omadusi seal, kus on midagi vaja hävitada väga edukalt ära kasutada. Näiteks tapab haab mikroobe ja parastiite ning vanasti ehitati kaevurakked just haavapuust. Samuti on haaba kasutatud saunaehitusel ja laastkatuste juures.

PAPPEL

Kuigi paar paplipuu all veedetud minutit mõjuvad väga ergutavalt, arvatakse, et liiga tugeva energiaväjaga puu läheduses ei tasu kaua viibida. Paplit on võrreldud energiavampiiriga.

KUUSK

Kuigi kuuske peetakse puuks, mis võtab rohkem kui annab, pakub aeda istutatud kuusehekk head kaitset sissetungija vastu. Lühiajaliselt kuuse energiaväljas olles võtab kuusk ära valu.

LOE LISAKS: