Üleni puidust vannitoa puhul on oluline aspekt ventilatsioon. Kui puit peale märjaks saamist kenasti ära kuivab, ei ohusta vannituba hallitus, pehkimine ega muud koledused, mis meie teadvuses märja puiduga seostuvad. Näiteks sobib termopuit isegi dušikabiini seinteks. Dušinurga põrandal, kuhu vett koguneb rohkem, on targem siiski kasutada keraamilisi plaate või dušialust.

Vannitoa põranda puhul tasuks katsetada nn laevateki meetodit, mille puhul kasutatakse põrandaks eriprofiili ja freesitud astmega laudu. Laudade serviti kokku paigutamisel moodustub soon, mis täidetakse spetsiaalse vetthülgava mastiksiga.

Õige paigalduse puhul sobib põranda materjaliks klassikalise laevatekimaterjali ehk tiikpuu kõrval ka kask, mänd ja kuusk. Alternatiivseks valikuks on odavam termopuit.

Kindlasti vajavad niiskesse ruumi paigaldatud puitpinnad õlitamist-vahatamist. Korralikult õlitatud puidul on vetthülgavad omadused.

Peale vannimõnude nautimist on hea mõte suurem “uputus” enda järelt ära koristada. Suured veeloigud põrandatel ei ohusta muidugi ainult puitu, vaid enamikku materjalidest.

Põrandate kõrval sobib puit ideaalselt ka vertikaalsetele pindadele. Kindlasti tuleks tekitada tuulutusvahe ja hoolitseda selle eest, et õhk ruumis vabalt liikuda saaks. Loomuliku ventilatsiooni asemel võiks puitviimistlusega ruumis mõelda sundventilatsiooni peale.

Puidu eeliseks on sobivus peaaegu iga materjali ja värvitooniga. Kui on soov kasutada puitu vaid aktsendina, annab seda väga kergelt sobitada nii minimalistlike ja modernsete keraamiliste plaatidega kui ka ekstravagantsete detailidega.

VAATA VEEL: