11-aastaselt perega Kanadasse kolinud sisekujundajat Kristiina Roosimaad hoiab Torontos pere ja kodu, aga ka paremad võimalused erialaseks eneseteostuseks.
Eestist pärit Kristiina Roosimaa on suure osa elust veetnud Torontos. Kodumaad meenutab talle Kanada majapidamistes harva esinev saun ning võluvalt helge ja põhjamaine sisekujundus.
Loe edasi...

Maigi Magnus ja René Reinumäe elavad ja töötavad juba seitse aastat Rootsi jaamahoones, kus on oma kodu leidnud ka varjupaigast võetud koer Dora.
Kaks noort skulptorit pühkisid pealinna tolmu jalgadelt, et rajada oma kodu Läänemaal asuvasse Rootsi jaamahoonesse.
Loe edasi ...
Disainerid Aleksi Hautamaki ja Milla Selkimaki soetasid endale paar aastat tagasi Turu rahvuspargi saarestikku kuuluva saare. Sinna rajati ühine kodu, mis töötab väga eeskujulikel ja loodussäästlikel lahendustel.

Suvekodu puhul ei ole peamine mitte selle suurus, vaid mugavus ja praktilisus ning loomulikult idülliline asukoht. Need kolm moodsat ja erilist suvilat hiilgavad laheda ning läbimõeldud arhitektuuriga ja mis peamine — neid on võimalik veeretada just sinna, kuhu parasjagu süda kutsub! Kas poleks tore mõne sellisega mööda suvist Eestimaad ringi vurada?

Nii palju, kui on erinevaid inimesi on ka erinevaid kodusid. Mõni unistab suurest eramust, teine aga lihtsast “liikuvast kodust”, millega sõita just sinna, kuhu parasjagu hing ihaldab.


Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit korraldas tänavu juba 17. korda aasta puitehitise võistlust. Peaauhinna selgitas välja žürii ning meie Delfi lugejatega valisime hiljuti toimunud rahvahääletusel publiku lemmiku, milleks on kaunis ja loodusesse sulanduv suvemaja rannikul.
Loe edasi ...
Leidsime ühest väikesest Rootsi aedlinnast toreda pisikese
, mis tõestab hästi, et ka imetillukeses privaatses eramus on võimalik stiilselt ja mugavalt elada. Kui sul on aias rohkelt ruumi ja plaanid püsti panna maja külalistele, siis siit leiad nutikaid ideid, kuidas väike pind funktsionaalselt lahendada!

Põhjamaad ei paista silma mitte ainult stiilse ja funktsionaalse mööblidisainiga — sama esteetiline ja ühtlasi praktiline on ka Skandinaavia kaasaegne arhitektuur. Leidsime Rootsist Kristianstadist tõeliselt inspireeriva ühekorruselise
, mis on täiuseni lihvitud nii seest kui ka väljast.

112-ruutmeetrisesse korterisse on viimistlusmaterjalide ja kodutekstiilide näol toodud niivõrd palju erinevaid mustreid, et kahe käe sõrmedel ei olegi neid võimalik üles lugeda. Sellegipoolest mõjub elamine malbelt ja harmooniliselt ning ükski detail ei torka liigselt silma.


Rootslased on ikka silma paistnud hea disaini ja oskusliku sisekujunduse poolest. Samamoodi võib Rootsist leida lõputul hulgal inspireerivaid renoveerimisprojekte, kus on stiilselt ja praktiliselt ühendatud vana uuega. Astume sisse ühte põnevasse Kristianstadi elamisse, mis on sisse seatud 1930ndate aastate kortermajja ning kuhu on hiljuti renoveerimistööde käigus lisatud suur ja uhke juurdeehitus — monumentaalsena mõjuv betoonraamis terrass.
Loe edasi ...