Enne sisustamise alustamist tuleks läbi mõelda rõdu eesmärk ja kasutusaeg, vaadata üle ilmakaared, päikese liikumine ja tuulekoridorid. Samuti tuleb otsustada, kas rõdust peaks saama pigem väikene ilu- ja maitsetaimeaed või mugav eluruum.

1) Vali nutikas mööbel. Väikestele rõdudele on loodud põnevaid lahendusi, näiteks söögilauad, mida saab ümber vormida pesukuivatusrestiks või rõdutoolid, mille sees on praktilised panipaigad.
2) Moes on puitmööbel, mida on saada nii erinevates värvitoonides kui massiivsuses. Samas tuleb lähtuda siiski oma maitsest ja ka ratong ning metall on igati asjakohased. Olenemata mööbli valikust, tuleb jälgida ostmisel selle kvaliteeti, sest rõdumööbel peab taluma niiskust, tuult ja temperatuuride kõikumisi.


3) Elutoa ilme loomiseks too rõdule padjad, laudlinad ja pleedid, kuid eelista niiskuskindlaid materjale. Moes on sobitada uut ja vana, lihtsat ja eksootilist. Põneva aktsendi saab anda ühe kontrastvärviga, mis vastandub näiteks rõdu täitva rohelusega.
4) Kasuta redelriiuleid, mis aitavad ruumi säästa ja samas nendele ohtralt ürdi- ja lillepotte paigutada. Redelina kulgevad riiulid aitavad taimede ühte kohta kuhjumist vältida ning tagavad selle, et kõigile jätkub piisavalt õhku ja valgust.
5) Tuulisele rõdule too igihaljad okaspuud. Need aitavad nii tuuletakistuse loomisel kui naabrite pilgu eest varjumisel.
6) Õitsvad lilled teevad rõdu kauniks. Eestlaste seas on populaarseimaks kohalike aiandite võõrasemad, aga ka viirpelargoonid, lobeeliad, petuuniad, surfiiniad, mis kõik sobivad nii amplitesse kui rõdukastidesse. Vahemereäärset romantikat saab luua lavendliga, mille ilu jätkub pikaks ajaks ning hooldamine on lihtne.


7) Kasvata rõdul ürte, maitsetaimi ja köögivilju. Kõige popimad rõduköögiviljad on amplitomatid, aga ka tšillikaunad ning isegi suvikõrvisad. Neid saab istutada nii spetsiaalsetesse kastidesse, suurtesse pottidesse kui näiteks plekkämbrisse. Maitsetaimed annavad nii ilu kui sobivad salatisse, eelistatuimad rõdule sobivad taimed on till, basiilik, rukola ning piparmünt. Istutamisel lisa anuma põhja drenaažiks sobivaid kivikesi ning vali ehituspoest taime jaoks sobiv muld.
8) Marjad annavad särtsu. Kõige ilusamad ja populaarsemad on amplimaasikad, aga katsetatud on ka viinamarjade ja mustikatega, mis vajavad siiski rohkem tähelepanu, hoolitsust ja õiget mulda.
9) Loo romantiline valgustus. Kui rõdul on elekter, siis kasuta sumeda valgusega lampe, kui mitte, siis võid kasutada küünaldega laternaid.