Endise pisikese panipaiga arvelt saadi ruumile juurde täiendavad 1,6 ruutmeetrit. Et ruumi rohkem valgust langeks, paigaldati sinna ka suuremad aknad ja sobivam vannitoasisustus. Kuna elamine asub vanas ja väärika ajalooga Tudori stiilis majas, siis sooviti, et ka vannituba meenutaks möödunud aegu. Nii leidis vannitoas aukoha uhketel jalgadel vann, mida said visuaalselt täiendama seintel asuvad puitdetailid ja seinatahvlid.

Vannituba enne

Eelnevast vannitoaremondist oli möödas juba mitukümmend aastat. Vannitoas oli väike vann dušiga ja pisike seinakapp rätikutele. Kraanikausikapp ja valamu olid paigaldatud pisikese akna alla. Teine tilluke aken asus vanni kohal.

Mida tehti?

Esimesena valis pere vanni. Sellest lähtuvalt valiti sisekujundajaga ülejäänud detailid, mis vanniga kokku sobiksid. Otsustati, et põrandat hakkavad katma heledad marmorit meenutavad portselanplaadid. Et vann ja põrand sulanduksid omavahel kokku, tegi disainer kindlaks, milline hall toon on põranda marmorlikel ribadel ja palus tootjal värvida vanni täpselt samas toonis. Kraan, millest jõuab vesi vanni, on kinnitatud põranda külge, seisab vanni kohal ja on nii kroomitud kui ka poleeritud.

Kuna pool seinast kaeti tahveldusega, soovitas disainer ülejäänud seina katta veele ja niiskusele vastupidava vinüültapeediga. Kraanikausikapi kohal on kaks peegelustega kappi, mis on seest ruumikad, ent samas muudavad ruumi tänu peeglile avaraks.

Kuna vana radiaator ei sobinud uue vannitoa stiiliga, mõeldi alguses radiaatori väljavahetamisele. Selgus, et see oleks aga väga kalliks maksma läinud. Nii otsustati radiaatori ümber ehitada kapp, mis oleks välimuselt kooskõlas ülejäänud vannitoaga. Lisaks sellele et kapp näeb kena välja, saab selle peale ka mõned praktilised või dekoratiivsed asjad asetada.

Remondijärgselt fotolt on näha, et dušinurk ja elegantne kraanikausikapp on teineteisest eraldatud õhulise klaasseinaga. Dušinurgas katavad seinu kauni tekstuuriga metroo-stiilis seinaplaadid. Dušinurga jaoks saadi ruumi juurde kõrvaltoas asunud pisike garderoobikapi arvelt. Asjade paigutamiseks on dušinurka tekitatud pisike nišš, mida katavad geomeetriliste kujunditega plaadid ning mis mõjub ruumi sisekujunduses pilkupüüdva fookuspunktina.

Kahe kraanikausi asemel otsustas pere ühe kraanikausi ja tavapärasest laiema kraanikausikapi kasuks. Kraanikausikapp on 1,52 meetrit lai ja 0,9 meetri kõrgune. Kõik metallist osad on poleeritud ja kroomitud. Kappi katab looduslikku kivi imiteeriv materjal.


Nõuanded, mis vannitoa remontimisel ära kuluvad:
  • Kui võimalik, kasuta vannitoa akna puhul jääklaasi. Nii pole vaja akent millegagi katta ja sinna paistab valgus.
  • Kasuta vannitoas vinüültapeeti, sest see on veele ja niiskusele vastupidavam, kuid võimaldab mängida mustrite ja värvidega. Samuti on seda lihtsam vahetada, kui plaate seinas.
  • Kasuta kahe kraanikausi asemel ühte, sest nii jääb rohkem ruumi vannitoakapile ja töötasapinnale.
  • Kui teed dušinurka niši, kuhu asetada šampoonipudeleid, siis see võiks olla piisavalt suur, et kogu pere asjad sinna ära mahutada.

Allikas: houzz.com

LOE LISAKS: