Lilled. Olgu tegu lõikelillede või mõni potitaimedega — elavad taimed annavad toale sootuks värskema ja suvisema ilme. Erinevate lillede ja taimede puhul kasuta erineva disainiga vaase ja potte, sest nii on tulemus mitmekülgsem.

Tapetseeri kapp ära. Ilmetu seinakapi või kummuri võib muuta tõeliseks pilgupüüdjaks, kui kleebid sellele mõne kihvti ja omanäolise tapeedi. Ära võid vahetada ka kappide ja sahtlite nupud, sest ruumis loevad ka pisikesed detailid!

Eralda garderoobinurk kardinaga. Kui walk-in garderoobi jaoks hetkel kulutada ei taha, siis leia nurk, kuhu asetad rõivariputuspuu ja mõned riiulid. Nurgakese saad katta mõne meelepärasest kangast kardinaga.

Trendikas redel. Kui soovid seinaruumi nutikalt ära kasutada, võid vastu magamistoa seina asetada redeli. Selleks pole vaja ka naelu ega kruvisid ja kui soovid, saad redelit ühest kohast teise tõsta.

Omanäoline riiul või kaminasimss. Proovi leida mõni nutikas lahendus, kuidas eksponeerida fotosid, pilte ja aksessuaare. See jätab ruumist laheda ja kaasaegse mulje.

Taaskasutus. Igas majapidamises leidub unustatud asju, mis võtavad panipaigas mõttetult ruumi. Pane oma loovus tööle ja mõtle, kuidas vanu asju nutikalt taaskasutada. Ehk saab mõnest vanast kohvrist või puidust kastist kohandada näiteks öökapi?

Voodipeatsile uus välimus. Voodipeats on magamistoas üks pilkupüüdvamaid detaile. Kui tahad voodile pisut erilisemat või luksuslikumat ilmet anda, polsterda ja kata see mõne ilusa kangaga. Pisut värvi saad ruumile anda ka uue voodipesu ja patjadega.

Efektne sein. Kõige rabavam moodus magamistoas vau-efekti saavutada on mängida voodipeatsi taha jääva seinaga — see on detail, millel pilk jääb esimesena peatuma ja mis defineerib kogu ruumi stiili. Võimalusi selleks on tohutult. Üheks heaks ideeks on tekitada seinale luksuslikud “paneelid“ — selleks ei ole vaja muud kui lasta akutrelliga seina õiges mõõdus prussid, mis ruudustiku moodustaks ja need koos seinaga üle värvida. Materjalikulu ei ole eriti suur, kuid tulemus meenutab luksuslikku hotellisviiti või pariisilikult šikki magamistuba.

Skandinaavia stiil. Värvi seinad valgeks ja proovi hoida püsivat joont, et kõik oleks hästi rahulik ja lihtne. Anna ruumile iseloomu mõne omanäolise padja, peegli, kunstiteosega või muu aksessuaariga.

Eksperimenteeri kangastega. Kangaid võid kasutada isegi lae all ja ammutada inspiratsiooni baldahiinvooditest. Kinnita õhuline ja viigav kangas lae alla või voodi kohale.

  • Kui sul on tervikliku kujundusega inspireeriv magamistuba, siis haara kaamera ja osale fotovõistlusel “MEIE KODU 2018” kategoorias MAGAMISTUBA. Vaheauhinna võitja selgub rahvahääletusel juuni lõpus ja vaheauhinna, 250-eurose kinkekaardi on välja pannud Rave Mööbel. Rave Mööbel on välja pannud ka magamistoa kategooria peaauhinna — 500 € kinkekaardi, mille võitja kuulutatakse välja novembris. Kategooria üldvõitja selgitab välja žürii. Kõik vaheauhindade võitjad osalevad ka finaalis. Magamistoa vaheauhinna hääletusel osalemiseks saab fotosid saata kuni 20. juunini. Konkursi kohta loe lähemalt SIIT.

LOE LISAKS: