Uueks omanikuks saab tingimusel, et kolme aastaga korrastatakse omandisse antud kinnisvara. Keskmiselt prognoositakse ühe objekti kordategemiseks 22 500 eurot, mis ei ole aga Eestimaa suvilate hindu arvesse võttes ka just üüratu summa. Renoveerimistööd peavad mahtuma kolme aasta sisse.

Kinnisvara pakutakse maalilises Ollolai alevis, mis on viimase 50 aasta jooksul oma elanikkonnast kaotanud poole. Hiilgeaegadel 2250 elanikuga asumist on saanud vaid 1300 pealine kogukond, mida kohalik omavalitsus üritab nüüd suuremast hääbumisest päästa. Kardetakse, et piirkond võib muutuda tõeliseks kummituskülaks ning seda üritatakse iga hinna eest vältida. Ollolais leidub palju vanu maju, mida kunagi asustasid talunikud, kuid mis nüüd tühjalt ja nukralt lagunevad ning kordategemist ootavad. Noored on kolinud saarelt mandrile ning nagu siingi, ähvardab maapiirkondi tühjaksjäämine.

Kuigi Ollolai asub sisemaal, siis lähim rannajoon asub vaid paarikümne kilomeetri kaugusel.

Samuti saab nautida kohalikku kulinaariat ja taskohaste hindadega veine.

Ollolais on praeguseks läinud müüki juba kolm maja ning taotlusi on vastu võetud veel ligi saja maja ostmiseks. Kes võileivahinnaga kinnisvara soovib, sel tasub kiirustada, sest müüki on pandud umbkaudu 200 maja ja taotluste vastuvõtmine lõpeb 7. veebruaril kell 14.00. Huvilistel tasub aga edaspidigi silmad lahti hoida, sest Itaalia maapiirkondades on sarnaseid pakkumisi tehtud varemgi ja ilmselt tehakse neid ka tulevikus!

Allikas: CNN

LOE LISAKS: