1920. aastatel ehitatud puidust maja Rootsi idüllilises väikelinnas on just see, kuhu hing suvel ihkab — ümber vaikus ja rahu, aias õunapuud ja sõnajalad ning muna leiab hommikuse omleti sisse otse koduõuest.

Ka interjöör on sama võluv kui õueruum. Et rootslased hindavad traditsioone ja skandinaavialikku sisekujundust, pole siingi liialdatud värviga. Enamus ruume on võõbatud loomulikult valgeks ja põrandaid katab armastatud kuusk.

Mõnes kohas lisab särtsu uljas roheline tapeedimuster või mõni pisut ekstravagantsem vaibake. Põnev lahendus on ka peaaegu poolde seina ulatuv puitlaudis, mis lisab vanale puitvillale veelgi väärikust.

Köök on lihtne heas mõttes pisut vanamoeline. Punane tellis pliidi taga on pärand maja algusaastatest, kui söögitegemine käis puupliidiga ja vajalik oli soojamüür.

Mõnikord võib renoveerimisel saada mõnest vanast detailist inspiratsiooniallikas uuele sisekujundusele. Olemasolevale tellisele on lisaks toodud ajast puretud ilmega uut ja ehitatud sellest omapärane riiul.

Maja teiselt korruselt leiab pere magamistoad, mis on oma helges koloriidis võimalikult lihtsad, kuid samal ajal hubaselt maalähedased.


Lastetuba teeb suure kummarduse ajaloole — interjöörist leiab vanu mänguasju ja antiikmööblit.

Tõeliselt avaras vannitoas saab nautida nii sauna- kui ka vannimõnusid.

Kodu au ja uhkus on muidugi veinikelder, kus valitseb laitmatu kord. Hästi läbimõeldud riiulisüsteem on silmale ilus vaadata ja mahutab palju. Aksessuaarideks on lisatud mõned vanad ja lahedad detailid — puidust kastid ja vitstest korvid, kus vanasti koduveinid mulksusid.

Teiselt korruselt leiab mõnusalt romantilise rõdu, kus hommikohvi, päikesepaistet ja linnulaulu nautida!

Vaata rohkem pilte galeriist:

Allikas: Fantastic Frank

LOE VEEL: