Kuigi selle aasta värviks on valitud sinakaslilla, hakkas messil väga palju silma terrakota-punast. Itaalia mööblitootja Bonaldo väljapanekust leidis kõiki hooaja trendivärve (foto: ELKE Mööbel)

Samuti on populaarsed ka teised punase varjundid, sealhulgas uudisena lõheroosa. Lõheroosad &tradition Fly diivan ja tugitoolid koos Fly diivanilaua ning uudisena Copenhageni sarja opaalklaasist kupliga põranda- ja laualambiga (foto: tootja)

Roosades toonides kahepoolsed ferm LIVING uued Nomad vaibad ja uus Bau taimepott (foto: tootja)

Pea igal tootjal leidus midagi ka teistes pastelsetes toonides — näiteks mahedas rohelises ja nude-toonis.

Materjalidest püsivad puit, samet ja marmor endiselt aukohal. Võrreldes eelmiste aastatega on samet ja marmor heas mõttes natuke minetanud oma luksusestaatuse — mõlemad materjalid on muutunud kättesaadavamaks. &traditioni sametkattega Mayor diivanid trendikas lõheroosa ja terrakota-punases toonis koos marmorjalaga Lato diivanilaudadega (foto: tootja)

ferm LIVING tutvustas kevadel müügile jõudvat marmorist diivanilauda Marble Table (foto: tootja)

Metallviimistlusega liigutakse üha rohkem musta kroomi ja musta messingu suunas. Vormidest on uudisena esile kerkinud lopsakad tahukad ja geomeetrilised jooned. &traditioni uus diivan Develius (foto: tootja).

ferm LIVING uued Round tumbad (foto: tootja).

Rohkelt oli näha aksessuaare, mis toetavad üle maailma sisustajate poolehoidu võitnud hygge-joont. Hygge üheks osaks on kodusoojuse ja hubasuse loomine läbi isikupäraste aksessuaaride. Seda on ka sisustustoodete tootjate valikus palju näha. Muuto uute toodete seast leiab Mimic lauapeegli (foto: tootja).

Uudisena oli märgata aksessuaaride disainis retro mõjutusi ja käsitöö taotlust. Paljud pisiesemed mõjusid tuttavlikult, justkui oleksid pärit vanaema juurest. ferm LIVING uued Bau sarja kastekannud mõjuvad tuttavalt (foto: tootja).

Jätkuvalt on üheks sisustustrendide märksõnaks nutikus. Rohkelt oli näha selliseid lahendusi, kus ruumisäästlikult on ühele tootele lisatud täiendavaid funktsioone. String riiulid on uuendanud aksessuaaride valikut — peagi lisanduvad pudeli- ja veiniklaasihoidjad (foto: ELKE Mööbel).

ferm LIVINGu valikust leiab peatselt nutika Multi Shelf riiuli (foto: tootja)

Valgustite osatähtsus on jätkuvalt kasvamas — ka see on üks otsene hygge mõjutus. Järjest rohkem leiab valikust meeleoluvalgusteid, mis muudavad ruumi valguse mitmekihilisemaks ja hubasemaks. Näiteks uus Phare valgusti Menult (foto: tootja).

Valgustite puhul oli varasemast rohkem näha piimklaasist ümaraid kupleid. Menu on läinud sammu edasi ja võtnud kasutusse suured kuplit meenutavad lambipirnid.

Jätkuvalt on üheks oluliseks märksõnaks klassika. Valgustitootja Louis Poulsen on just sel põhjusel uuendanud oma ühe disainiikooni — PH5 värvivalikut ja toonud selle kõrval välja ka väiksemas suuruses PH5 Mini valgustid.


Inspireerivat sisustamist!

LOE VEEL: