Kuigi iga ruum nõuab individuaalset lähenemist, on aegade jooksul välja kujunenud omad “kuldreeglid”, mis lihtsustavad interjööri kujundamist. Nüüd, kus eklektika on taas moes, armastavad aga paljud sisekujundajad tavapäraseid reegleid eirata. Kõige lihtsam viis seda teha, on panna kokku kõlama võimalikult erinevad mööblitükid ja sisustusaksessuaarid.

Kui oled midagi kuulnud sellest, et antiik sobib vanasse ajalooga majja ja moodne mööbel vaid moodsasse elamisse, siis tee julgelt risti vastupidist ja veendud isegi, et erinevatest ajastutest pärit detailid moodustavad põneva koosluse. Näiteks selles klassitsistlike laekarniisidega ruumis on miksitud 1960ndadest pärit plastiktoole antiikse talulauaga, aktsendiks on lisatud industriaalne valgusti. Ometigi näib kõik orgaaniliselt harmooniline!

Veelgi lihtsam viis igavalt reeglipärast interjööri lõhkuda on valida söögilaua ümber võimalikult erineva väljanägemisega toolid. Kui juhtub, et üks peaks katki minema, on lihtne ka seda juhusliku järgmise vastu välja vahetada.

Samuti võib julgelt integreerida kodusesse ruumi mööblit, mis on mõeldud hoopis aeda, garaaži, kontorisse või mujale. Näiteks soodsad metallist laoriiulid sobivad hästi nii söögituppa kui ka magamistuppa.

Kes ütles, et köögimööbel peab olema ühevärviline? Kombineeri julgelt eri värve ja materjale.

Ära karda ka veidraid “kiiksuga” sisustusaksessuaare — need lisavad interjöörile omapära!

LOE LISAKS: