1. Ruumi liigendamine klaasseinaga

Klaasseinaga ruumi osadeks jaotamine on hea variant siis, kui soovid säilitada avatud ruumile omast valgusküllasust. Samas on võimalik aga elutoast eraldada mõnus privaatne nurgake kodukontoriks või garderoobiks, söögitoaks või isegi magamistoaks.

2. Ruumi liigendamine poolseina abil

Pildil olevas katusekorteris on kasutatud köögi ja elutoa jagamiseks poolseina. Näiliselt tekib kaks eraldi ala, kuid mõlemad on avatud ja valgusküllased. Lisaks tekib eraldi koht televiisori jaoks. Poolseina kasutamine avatud ruumis on mõistlik, sest ruum jääb avatuks. Samas tekib juurde koht, kuhu vajadusel asju panna.

3. Liigendamine kamina abil

Elutoa ja köögi saab hõlpsasti liigendada kaminaga, mis ulatub maast laeni. Kui kamina uksed on klaasist, lisab see õhulisust ja läbipaistvust. Kaminaga liigendamine eraldab selgelt kaks ruumi osa, kuid mõlemad osad püsivad piisavalt avatud. Kamina ja seina vahelist kitsast ala saab ära kasutada näiteks kaminapuude hoiustamiseks.

4. Ruumi liigendamine kapi või riiuli abil

Kui on vaja liigendada näiteks ühetoalist avatud köögiga korterit, siis riiul on selleks ideaalne lahendus. Tulemus jääb õhulisem, kui vaheseina kasutades. Lisaks saab riiulit soovi korral liigutada ja sinna mahutada kõik eluks vajalikud asjad.

5. Liigendamine kontrastsete värvide abil

Värvide abil saab ruumi jagada selgelt kaheks osas. Pildil on näha, et köögiosa on heledates toonides, suurte akendega ja valgustatud. Elutuba on aga viimistletud tumedas toonis. Nii puudub otsene vajadus kahe ruumi vahele sein ehitada ja säilib avarus, kuid tekib kaks visuaalselt eristuvat tsooni.

Allikas: Houzz.com

LOE LISAKS: