Kui veel mõni aeg tagasi peeti nikerdatud laekarniiside kleepimist uude kortermajja pigem stiiliäparduseks, siis seoses art deco uue tulemisega hinnatakse ajalooliste detailide segamist moodsate sisustusaksessuaaridega rohkem kui kunagi varem.

Foto: H&M Home

Enne iluliistude paigaldamist tasuks siiski läbi mõelda, millist tüüpi liist koju sobib ning arvestada ka ruumi suurusega. Kõrgemad laed ja ajaloolisem miljöö lubavad laiemaid ja uhkemaid liiste. Madala laega pisikesele ruumile ei pruugigi see iludetail midagi erilist juurde anda. Kui, siis tasuks proovida kitsamat ja lihtsamat liistu. Ühtlasi tasub silmas pidada, et tumedam viimistlus toob liistu rohkem esile. Hele sein sulab valgete karniisidega kokku ja kui soovida efektsemat tulemust, tuleks valida laiem liist.

Dekoorielemendid sulanduvad ruumi paremini, kui kõik detailid on hästi läbi mõeldud. Kui tahad pilkupüüdvat laekarniisi, ära unusta tähelepanu pöörata ka põranda- ja ukseliistudele. Ideaalis võiksid nad järgida kõik sama stiili, vastasel juhul mõjub tulemus veidralt.

Samuti tasub mõelda, millist mööblit uhke dekooriga viimistletud ruumi valida. Mõistlik oleks jääda mööbli ja teiste sisustusaksessuaaride suhtes tagasihoidlikuks, sest vastasel juhul on ruumis kõike liiga palju.

Tagasihoidlik tasuks olla ka värvide ja mustritega. Kindlasti ei pea uskuma arusaama, justkui sobiks ajalooliste detailidega interjööri vaid raske antiikmööbel. Elegantselt mõjuvad ka modernsed ja minimalistlikud vormid.

Ka laeroseti külge võib uhke kroonlühtri asemel riputada julgelt mõne trendika laelambi.

Foto: Alvhem.com


Head katsetamist!

LOE LISAKS: