Hubane kodu hoiab meele rõõmsana

Terje Pajusalu, sisustuspood ALANDEKO

Sügise ja pimeda hooaja tulekuga on õues värvid kadumas ja rohkem aega veedetakse kodus. Rohkem pööratakse tähelepanu sellele, kuidas muuta kodu hubasemaks, et tunda end pimedal hooajal mõnusalt ja rõõmsalt.

ALANDEKO

Moes on mustrid. Nii toon toonis, erksavärvilised, askeetlikud kui ka elegantset stiili esindavad mustrid annavad kodu erinevatele ruumidele iseloomu, muutes miljöö hubaseks. Tihtipeale piisab juba voodipesu, pleedi või vaiba väljavahetamisest, et kodule uut hingamist ja värskust lisada.

Eriti trenditeadlikud eelistavad kohvijooke ka sisekujunduses: moka-, late- või espressotoonides valgustid, laternad ja küünlaalused sobivad imehästi kokku ning loovad tegusa päeva lõppedes hubase ja lõõgastava meeleolu. Materjalidest tasub eelistada puitu, milles peitub ürgne looduslik vägi.

ALANDEKO

Kuna elutempo kipub olema hektiline, siis aitavad segavast taustamürast eemalduda pehmed ja puhtad pastelsed toonid, mis sobivad eriti hästi just magamistuppa, tagades õhtul rahuliku uinumise ja hommikul välja puhanud oleku.

Pehmus ja värvide sügavus

Liina Treimann, sisustussalong Treimann

Sügise tulekuga muutub õhk aina külmemaks ning erksad värvid asenduvad pehmemate ja sügavamate toonidega. See paneb ka meid endid otsima hubasust koduses interjööris.

Sisekujundustrendid rõhuvad mugavusele ja sügavatele värvidele. Samet materjalina on interjööri kroon, mis näiteks annab igale diivanile, tugitoolile erilise pehmuse ja erakordse välimuse. Mõnus sametine diivan on justkui loodud sügistalvisteks õhtuteks, silitades keha oma pehmuse ja soojusega. Diivanile annavad värskust ja hubasust juurde sügisvärvidest inspireeritud padjad.

Treimann

Kodu saab omanäolisemaks muuta, kui riputada seintele erilisi pilte või miks mitte kasutusel olevaid kandikuid vms. Samuti on lihtne interjööri ilmet muuta liigutatavate abilaudadega, kuhu on mugav asetada teetass, pooleli olev raamat või sügislilled.

Sügise kolm palet

Maarja Siim, sisustuspood Hemtex

Tänavu sügisel võib pilgu pöörata kolmes suunas. Esiteks on sügisese interjööri aluseks roheline ja ökoloogiline eluviis. Seal on palju rustikaalset ja maalähedast, mõjutusi folkloorist, aktsentvärvideks võiks valida sinepikollase ja terrakota. Esirinnas on looduslikud materjalid: puuvill, vill, lina, puit ja punutised.

Hemtex

Teine teema on hoopis erinev, sellel on omajagu elegantset rokokoohõngu: lopsakaid lillemustreid ja tumedaid toone, nt lilla ja tumesinine. On luksuslikke materjale ja tekstuure, siidi ja sametit. Need valikud on klassikalised, elegantsed, rõhuga detailidel.

Hemtex

Kolmas stiil on veidi euroopapärasem, geomeetriliste nüanssidega. Stiil hõlmab nüansina ka art deco’, muuhulgas palmi-mustrina. Materjalidest on valikus linast, villa, marmorit, ka nahka.

LOE EEL: