Ideaalne aeg oma interjööris värskenduskuuri plaanida on vastu kevadist suurpuhastust. Enne remondituhinaga kaasa minemist tasub alati läbi mõelda, mis varasemast sisustusest säilitamist väärib ja kas leidub mõnele uuele võimalikule mööbliesemele või sisustuselemendile ehk soodsam alternatiiv. Trendid soosivad isetegemist ja taaskasutust ning kaunima kodu nimel saab ka ise säästlikult nii mõndagi korda saata. Kui plaanid suuremat muutust siseviimistluses, on teinekord kasu vaid üksikust aktsenti andvast seinast. Selle asemel, et kogu interjöör ühtlaselt ära tapeetida või üle värvida, loo efekti mõnes üksikus kohas näiteks julge mustrilise tapeediga. Üksiku seinapinna tapetseerimisel ei ole matrjalikulu kuigi suur ja hea õnne korral võib poest leida täpselt sobivas koguses allahinnatud laojääke.

Tapeedi asemel saab efektse tulemuse ka šablooni, seinavärvi ja rulli abil. Ühte šablooni saab kasutada mitu korda ja mitmes ruumis.

Sama töö teeb ära ka sobivas toonis värvitud sein, mis ei kurna rahakotti ega võta liiga palju aega. Katsetada tasub ka tumedaid toone, mis toovad ruumi dramaatilisust ja sügavust.

Foto: Instagram

Mis puutub möbleerimisse, siis on loomulik, et ka valmis korteris vajab aeg-ajalt mõni ese väljavahetamist. Et trendid soosivad eklektikat ja retromõjutusi, on võimalik oma kodu ka väga soodsa teise ringi mööbliga sisustada. Külasta soodusmüükide ajal vanavarapoode, kirbuturge või viska pilk internetioksjonitele ja Facebooki gruppidele, kus võib mõnikord saada väärt asja imeodava hinna eest või lausa tasuta.

Foto: alvhem.com

Kui möödunud dekaadide mööblidisain ei köida, disaini ümber uut ja soodsat mööblit. Internetis leidub terve rida inspireerivaid nõuandeid, kuidas anda stiilne ilme soodsale IKEA mööblile. Viimastel aastatel on tekkinud terve ringkond isehakanud redisainereid, kes nimetavad end IKEA-häkkeriteks ning nende blogidest leiab kuhjaga inspiratsiooni.

Samuti on võimalus värskendada juba olemasolevat mööblit. Kui tegu pole just saepuruplaadist mööbliga, aitab kiire lihv ja uus laki-, õli- või peitsikiht kulunud ilme hetkega ära peita.

Foto: boklok.se

Värv võib teha imet ka vana nõukogudeaegse mööbliga.

Kui on plaan vahetada põrandat, mis on küllaltki suur investeering, kaalu varianti see restaureerida või üle värvida. Eriti laheda tulemuse saab põrandale mustrid maalides.

Foto: houzz.com

Foto: Instagram

Kui uue diivani või tugitooli jaoks raha ei jätku, kaalu kanga või polstrivahetust. Kangapoed müüvad tihti soodsa hinnaga tekstiilijääke, mis ei pruugi restaureerimist üldse väga kalliks teha. Kui diivan on lihtsalt pisut luitunud ilmega, aga kanga väljavahetamisega veel kannatab, saad värske üldmulje luua ka uute diivanipatjadega.

Foto: Instagram

Kui remonti polegi plaanis, aga tundub, et täiuslikust interjöörist jääb ikka midagi olulist puudu, kaunista kodu omatehtud aksessuaaride ja dekoratiivsete piltidega. Et seinad elama panna, ei ole vaja tingimata tuhandete eurode eest Eesti kunstiklassikasse investeerida, vaid mõnikord piisab ka ajaleheväljalõikest või mõne oma foto raamimisest. Kallite raamikodade asemel soeta pildiraamid sisustuspoodidest. Siiski vali võimalusel puitraam, sest plastikraam võib ajapikku jätta seinale inetud jäljed.

Fotod 2x: alvhem.com


Unistad suurest ja kaunist garderoobist, mis röövib vähemalt paari kuu palga? Väga soodsa, kuid laheda tulemuse võib saada ka nutikalt majandades. Abiks on näiteks madalad kummutid ja riputustoru riidepuudele.

Foto: alvhem.com


Kui hindad industriaalset stiili, siis miks mitte tuua koju hoopis ehituspoes leiduvad kordades odavamad laoriiulid, millest annab komplekteerida sobivas suuruses garderoobi.

Foto: Instagram

Täiesti arvestatava lahenduse võib leida ka otse loodusest!

Foto: Instagram