Sukulendid on viimastel aastatel muutunud väga populaarseks ja neid saab edukalt kasutada ka jõuluseadetes, et klassikaliste taimede kõrvale põnevust tuua. Kuna jõulutähte ja jõulukaktust on saada ka väga väikeses suuruses, siis sobivad erinevad sukulendid nende juurde imehästi.

Araukaaria on põnev vaheldus traditsioonilistele jõulupuudele. Lühikeste ja pehmete okastega taim näeb välja eksootilise palmi ja traditsioonilise kuuse vahepealne. Araukaaria on leidnud viimastel aastatel jõulupuuna kasutust just skandinaavialiku stiiliga kodudes.

Aurakaaria. Foto Krista Kõiv


Lumeroos on põhjamaades traditisioonilise jõulutaimena kasutuses juba ammu, aga Eestis võetakse teda alles omaks. Inglise keeles kannab see taim koguni jõuludega seotud nime — jõuluroos (Christmas rose). Lumeroos on minimalistlik lill, mille säravvalged õied meenutavad lund ja talveootust. Lill sobib hästi lauale soolotaimena.

Hüatsint on jõuluseadetes väga populaarne. Kevadlillena tuntud hüatsinti on lihtne ajatada nii, et ta jõulude ajal õitsema läheks. Väga populaarne on hüatsintide kasutamine klaasist vaasides.

Loomulikult ei kao jõulutrendide seast kuskile ka jõulutäht. Klassikalise punase jõulutähe kõrval saab nüüd soetada ka heleroosasid, tumeroosasid, kollaseid ja kirjulehelisi jõulutähti, seega saab jõulutähe värvi järgi sobitada just nii, et see sinu muude jõulukaunistustega kokku sobiks.

Potijõulupuud on trend juba mitu aastat. Aina enam inimesi kasutavad potipuid, et jõulutunnet koju tuua juba varakult. Potipuu saab koju tuua vabalt juba alates esimesest advendist ja ta peab ilusti kuni kolmekuningapäevani vastu. Neid on ka tunduvalt rohkem erinevaid sorte kui lõigatud jõulupuid.