Vaip on diivani ja kardinate kõrval üks olulisemaid sisustuselemente, mida on võimatu ruumis mitte märgata. Vaiba juures ei ole oluline mitte ainult selle värv ja muster, vaid ka paigutus ja koosmõju mööbli ning teiste kodutekstiilidega.

Mööbel osaliselt vaibal

Aseta mööbli esijalad vaibale ja jäta tagumine pool mööblist otse põrandapinnale. Tegu on universaalse nipiga, mis toimib peaaegu iga suurusega ruumis. Nii seob vaip erinevad mööbliesemed üheks orgaaniliseks tervikuks ning loob samaaegselt mulje laiemast ruumist ja korrapärasest proportsioonist. Eriti hästi toob see võte esile tikkjalgadega mööbli elegantse joone.

Mööbel tervikuna vaibal

Kui paigutada mööbel täies ulatuses vaibale, siis jätab tervik tavaliselt ruumist üsnagi kokkusurutud mulje. Samas sõltub tulemus paljuski toa ja vaiba suurusest, aga ka mustrist. Kui vaip on ühes toonis ja neutraalne, on parem seda mitte mööbliga üle kuhjata. Geomeetriliste või julgete mustrite puhul võib aga mööbel tervikuna vaibale asetatuna huvitava tulemuse jätta.

Mööbel vaiba taga

Kolmas ja levinuim variant vaiba paigutuseks on vältida otsest kokkupuudet mööbliga. Seal, kus vaip lõpeb, algab mööbel. Selle variandi puhul soovitavad sisekujundajad jätta vaiba ja diivani vahele vaba ruumi 10-20 sentimeetrit. See variant toimib hästi ruumis, kus on mitu diivanit või kui mööbel on keskmisest massiivsema ilmega.

Mööbel ja vaip ühel joonel

Kui ruum ja mööbel on mõlemad rangelt geomeetrilise disainiga, vajab ka nende paigutus ülimat punktuaalsust. Mööbli vaibale asetamine võib jätta kohmaka või ebakorrapärase mulje. Seetõttu proovi hoida kõik ühel joonel.

Rohkelt vaipu

Tühja ja avarasse interjööri toob vaip soojust ja hubasust. Kui ruumi on võimalik tekitada mitu mööbliansamblit, sobib kasutada ka mitut vaipa. Ka ühe suure vaiba asemel annab kahe pisema kasutamine erilisema tulemuse.

Foto: Instagram

LOE LISAKS: