Paljudel meist esineb halvast õhuvahetusest tulenevaid tervisemuresid, näiteks peavalu ja allergiaid. Piisav õhuvahetus aga aitab neid ja paljusid teisi probleeme ära hoida. Lisaks ennetab see hallitust ja niiskuskahjustusi.

Õhukvaliteedi tähtsus

Aga kui palju õhukvaliteet meid mõjutab? Väga palju! Õhuvahetusest sõltub see, kuidas end tunneme, milline on meie energiatase ning kui vastuvõtlikud oleme erinevatele viirustele. Lisaks mõjutab see otseselt meie stressitaset ja produktiivsust. Mitmed uuringudki näitavad, et ligi 50 protsenti haigustest on põhjustatud just halvast õhukvaliteedist.

Erinevad ventilatsiooniseadmed

Ventilatsioonisüsteemi südameks on kvaliteetne ventilatsiooniagregaat. Näiteks on olemas soojus- ja niiskustagastusega ventilatsiooniseadmed. Samuti on agregaate, milles on mõlemad funktsioonid. Nii palju, kui on eramuid, on ka ventilatsiooniseadmeid ning iga kodu jaoks leidub kindlasti see õige.

Soojustagastusega ventilatsioon

Soojustagastusega ventilatsiooni puhul on tegemist tõhusa lahendusega, mis tagab hea sisekliima ning aitab samal ajal säästa ka küttekuludelt. Kuidas nii?

Kokkuhoid tekib sellest, et soojustagastusega ventilatsioonisüsteem kasutab ära ruumist väljuvat saastunud õhku, eelsoojendades selle jääksoojusega sisse tuleva värske õhu.

Selle tulemusena on teie kodus alati värske õhk, kuid samal ajal jäävad küttekulud minimaalseks.

Soojustagastusega süsteemist rääkisime pikemalt väljaande Moodne Kodu artiklis.

Niiskustagastusega ventilatsioon

Tervise seisukohast on eramajas ja korteris kõige efektiivsem kasutada niiskus- ja soojustagastusega ventilatsiooniseadet. See aitab säästa kuni 90 protsenti küttekuludelt ning lisaks tagab teie eramus mugava niiskustaseme.

Niiskustagastuse funktsioon aitab ära hoida ka nina limaskesta kuivamist ja allergiliste reaktsioonide teket.

Milline valida?

Kvaliteetne ventilatsiooniseade võib esialgu tunduda suure investeeringuna, kuid tasub end pikas perspektiivis kindlasti ära. Seadme valikul soovitame lähtuda eelkõige oma eelistustest ja eramu eripäradest. Kindlasti ei soovita me valiku aluseks võtta vaid hinda. Tegemist on ju pikaajalise investeeringuga enda ja lähedaste heaolusse.

Parim ventilatsiooniseade koju

Seadmeid on erinevate funktsioonide ja nõudmistega. Otsustamisel võivad abiks olla järgmised küsimused:

  • Kas soovite süsteemi äpist juhtida?

  • Kas müratase on teie jaoks oluline?

  • Kui oluliseks peate seadme disaini?

  • Kas soovite, et süsteem oleks täielikult automaatne?

Parim ventilatsiooniseade on selline, mille funktsioonid vastavad teie eelistustele ning on päriselt olulised. On olemas agregaadid, mille sensorid jälgivad pidevalt õhuvoolu, aga ka sellised, mis võimaldavad seadistada soovitud ajavahemikuks kindla temperatuuri. Võimalusi ja valikuid on palju!

Ventilatsiooniseadmete müük

Oma e-poodi oleme valinud viis kvaliteetset brändi, keda julgeme soovitada: Airobot, Flexit, Komfovent, Vallox ja Zehnder. Kõigil neil on omad plussid ja eelised.

Näiteks Airoboti ja Flexiti seadmed on varustatud mitmete sensoritega ning analüüsivad pidevalt teie kodu sisekliimat. Targad andurid mõõdavad temperatuuri, CO2 taset ja niiskust.

Komfoventil on palju unikaalseid mudeleid ja eriti lai tootevalik. Valloxi eripäraks on aga nende enda välja töötatud MC-sulatusautomaatika.

Zehnder pakub erinevaid disainilahendusi ja mitmeid uuenduslikke lahendusi. Tootevalik on lai ja töökindla seadme leiab sealt nii koju kui ka ärihoonesse.

Ventilatsiooniseadmete paigaldus

Pakume ventilatsiooni terviklahendust, alates projekteerimisest kuni mõõdistamiseni. Kindlasti tuleks lasta ventilatsioonisüsteem projekteerida, paigaldada ja mõõdistada vaid oma ala professionaalidel. Selleks, et süsteem toimiks veatult ja kestaks kaua, peavad kõik eelnimetatud etapid olema korrektselt teostatud.

Süsteemi töökorras hoidmiseks tuleb seda vähemalt kaks korda aastas hooldada – pakume oma klientidele ka seda teenust.

Päästeameti soovitused ventilatsiooni hooldamiseks ja puhastamiseks leiate siit.

Teie kodu väärib parimat

Iga kodu väärib parimat sisekliimalahendust ja meie spetsialistid aitavad teil selle luua. Nõustame ja aitame teid kõikides ventilatsiooniga seonduvates küsimustes.

Vastame päringutele kolme tööpäeva jooksul.

Jaga
Kommentaarid