Tõhusa ventilatsioonisüsteemi südameks on muidugi kvaliteetne ventilatsiooniseade, mis tagab ruumides piisava õhuvahetuse ja aitab säästa ka küttekuludelt. Aga kuidas valida see õige agregaat, mis vastaks teie soovidele ja ruumi nõudmistele?

Mis on ventilatsiooniseade?

See on seade, mis suudab vahetada hoones õhku oluliselt efektiivsemalt kui loomulik ventilatsioon. Ventilatsiooniagregaat filtreerib õhu bakteritest ja allergeenidest ning tagab ruumides alati värske atmosfääri.

Vastavalt hoone eripäradele ja teie eesmärkidele tuleb valida sobiv ventilatsiooniseade. Meie e-poest leiate nii suuri kui ka väiksemaid seadmeid. Olemas on ka ruumipõhised ventilatsiooniseadmed. Pakutavad agregaadid erinevad üksteisest peamiselt energiatagastuse, võimsuse ja seadistuste poolest.

Erinevad ventilatsiooniseadmed

Aina enam on populaarsust kogumas soojustagastusega ventilatsiooniseadmed. Süsteemi põhimõte on lihtne: väljamineva õhuga soojendatakse sissetulevat värsket õhku, seejuures must ja puhas õhk omavahel ei segune. See muudab süsteemi energiasäästlikuks, aidates saavutada umbes 80-protsendilise soojustagastuse. Mõni seade suudab meie kliimas saavutada isegi 90-protsendilise soojustagastuse.

Lähemalt sellisest süsteemist oleme varem rääkinud Moodsa Kodu artiklis.

Soojustagastusega ventilatsiooniseadmed jagunevad energiatagastuse meetodi järgi kolmeks:

  • plaatsoojusvahetiga;

  • rootorsoojusvahetiga;

  • entalpia plaatsoojusvahetiga.

Kuidas leida parim?

Kvaliteetne sisekliima on investeering, mis tasub end igati ära ja kokku selle pealt hoida ei tasu. Ventilatsiooniseadme valimisel võivad abiks olla järgmised küsimused:

  • Kui olulised on teie jaoks erinevad seadistused?

  • Kui suur saab olla maksimaalne müratase?

  • Kui oluliseks peate disaini?

  • Kas süsteem võiks olla pigem võimalikult minimalistlik või see pole oluline?

  • Kui tähtis on teie jaoks energiasääst?

Parim ventilatsioonisüsteem on selline, mille puhul on arvestatud nii ruumi eripärade, kliendi soovide kui ka pika perspektiiviga. Praegu on ajastu, mil viibime siseruumides rohkem kui kunagi varem ning piisav õhuvahetus muutub aina olulisemaks.

Kvaliteetne ventilatsiooniseade võib esmapilgul tunduda suure investeeringuna, kuid on pikas perspektiivis seda igati väärt. Valesti valitud ventilatsiooniseade võib tekitada suurt müra ja energiakulu ning tagajärjeks on ootustele mittevastav ventilatsioonisüsteem. Oleme välja valinud mõned brändid, keda usaldame ja julgeme oma klientidele soovitada.

Meie e-poe valikust leiate Airoboti, Flexiti, Valloxi, Zehnderi ja Komfoventi ventilatsiooniseadmeid.

Kas teie hoonesse/ruumi sobib suur või väike ventilatsiooniseade? Jahutusega või ilma? Paljude lisafunktsioonidega või ilma? Seda kõike aitavad meie spetsialistid välja selgitada.

Ventilatsiooniseade korterisse

Mida väiksem kodu, seda olulisem, et ventilatsioonisüsteem ei rikuks selle interjööri.

Valides ventilatsioonisüsteemi korterisse, tuleb kindlasti rääkida disainist – mida väiksem kodu, seda olulisem, et seade ise, aga ka torustik jääksid võimalikult märkamatuks. Tänu laiale tootevalikule suudame pakkuda lahendusi, mis sobituvad just teie koduse interjööriga ja õige valiku tegemisel arvestame nii teie soove kui ka kodu eripärasid.

Vahel on hea variant paigaldada ka korterisse ruumipõhine ventilatsioonisüsteem. Samuti on võimalik luua kogu korterit hõlmav ventilatsioonisüsteem, kus selle osad jäävad peitu ega ole absoluutselt silme all.

Ventilatsiooniseade eramusse

Soojustagastusega seadme ja torustiku saab peita pööningule.

Ka eramute puhul ei saa üle ega ümber ventilatsiooni välimusest. Sarnaselt korteritega saab süsteemi osad peitu panna, kuid eramute puhul on veel üks variant – soojustagastusega seadme võib panna pööningule, kasutades laesiseseid plafoone. Nii on küll ruumides alati kvaliteetne ja puhas sisekliima, kuid nähtaval pole midagi.

Kindlasti soovitame igale uuele eramule paigaldada soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi.

Ventilatsiooniseadmed äripindadele

Piisav õhuvahetus loob keskkonna, kus töötajatel on hea olla.

Ebakvaliteetse sisekliimaga võivad kaasneda mitmed probleemid, nagu näiteks peavalu, unisus ja keskendumishäired. Piisav õhuvahetus loob keskkonna, kus hulk terviseprobleeme saavad ennetatud.

Kuid milline ventilatsioonilahendus on parim? Arvesse tuleb võtta fakti, et äripinnal liigub rohkem inimesi kui kodus, ning sellest tulenevalt peab seal ka õhk kiiremini vahetuma. Lisaks on vaja arvestada ruumide/hoone suurusega. Kõige mõistlikum valik oleks kindlasti soojustagastusega ventilatsiooniseade, kuna see tagab piisava õhuvahetuse, aitab säästa küttekuludelt ning hoiab ka keskkonda.

Ventilatsiooniseadmete paigaldus

Ventilatsioonisüsteem algab projekteerimisega ja lõpeb mõõdistamisega. Selleks, et süsteem toimiks laitmatult, peavad kõik ventilatsiooni etapid olema professionaalselt teostatud.

Pakume ventilatsiooni terviklahendust – paigaldame, hooldame ja mõõdistame. Nagu öeldakse, siis kõik, mis liigub, ka kulub. Süsteemi töökorras hoidmiseks tuleks seda hooldada vähemalt kaks korda aastas.

Päästeameti soovitused ventilatsiooni hooldamise ja puhastamise kohta leiate siit.

Valesti paigaldatud ventilatsioonisüsteemis on muudatuste tegemine väga kulukas ja keeruline – märksa parem on teha kohe korralikult. Seetõttu soovitame ventilatsiooni paigalduse usaldada kindlasti vaid oma ala professionaalidele.

Fookus on kvaliteedil

Kenn-Wood OÜ pakub kvaliteetseid ja põhjalikult läbimõeldud ventilatsioonilahendusi. Tellides ventilatsiooniga seonduvad teenused meilt, võite olla kindel, et süsteem on vastupidav, vastab teie ootustele ning on paigaldatud nõuetele vastavalt.

Oleme Airoboti, Flexiti, Valloxi, Zehnderi ja Komfoventi ametlikud edasimüüjad ning ventilatsioonisüsteemide projekteerijana kirjas ka majandustegevuse registris (MTR: EEP004754).

Jaga
Kommentaarid