1. Värvi ja kata toolid nööriga

Kui oled olemasolevatest toolidest tüdinenud, saab väga kerge vaevaga meisterdada neist täiesti ainulaadsed isendid. Vali meelepärane toon, anna aluspinnale kerge lihv liivapaberiga ning kata toolid sobiv värviga (mööblivärv, mineraalvärv, kriidivärv jne.). Kui mööbel on kuivanud, siis keri ümber tooli raami naturaalsest kiust valmistatud nöör. Põimi viimane nööriots nõela abil ümber tooli keritud nöörikihi alla ja uus mööbliese ongi sündinud!

Fotod: IKEA (tool “Ivar”)

Nipp kulub marjaks ära ka siis, kui peres leidub lemmikloomi, kes armastavad mõnikord toolijalgadega maiustada.

2. Uus kapp vanaks!

Kui enamasti antakse vanale mööblile uus ilme, siis saab ka vastupidi — miks mitte anda uuele mööblile mõnus ajahambast puretud välimus. Mõnikord annab aeg esemele hoopis eriti vinge ja omapärase puudutuse! Aluseks on võetud lihtne IKEA metallist kapike, mida on töödeldud kahe kihi spreivärviga. NB! Spreivärvid on mürgised ning ruum peab olema hästi ventileeritav! Esimeseks kihiks on selle töö juures valitud sinine, teiseks roostekarva pruun. Kui oled esimese kihi peale kandnud, töötle märga pinda pintsliga. Lisa kohe ka teine kiht teist värvi ja jätka pintsliga ringjaid liigutusi tehes. Kui oled saavutanud soovitud efekti, lase värvil ära kuivada. Lõpetuseks hõõru nurki liivapaberiga. Nii saavutad veelgi “kulunuma” efekti.

Fotod: IKEA

Tulemuseks on industriaalse ilmega eriline kapike!

3. Vinged detailid vildist!

Männikapist öökappe või kummuteid leiab igast teisest kodust ning peaaegu muutumatu disainiga on nad müügil olnud juba aastakümneid. Keda mänd on tüdimuseni ära väsitanud, ei pea aga vastupidavat mööblit välja vahetama. Piisab vaid värvipurgikesest ja vildiribast, et kapikesest midagi totaalselt erinevat välja võluda. Karesta pind liivapaberiga, täida puidupahtliga kruviaugud ja kanna pintsli või rulli abil värv puidule. Kui värv on kuivanud, lõika vildiriidest sobivas mõõdus käepidemed ja kinnita kruvidega sahtli külge. Vildi asemel võid kasutada ka nahka.

Fotod: IKEA

Ja kunstiteos ongi sündinud!

Allikas: IKEA

LOE LISAKS: