Samas leidub igas elamises vanu asju, mis on väärt säilitamist. Järgmine kord, kui midagi ära visata plaanid, mõtle enne hästi järele, kas selle koht on ikka prügimäel ja uuri internetist, mis hinnaga on sarnast eset varem müüdud. Toome välja mõned levinumad esemed, millest liiga kergekäeliselt loobuma kiputakse:

Portselan- ja klaasnõud

Vanad sööginõud ja suitsuklaasid lapsepõlvepäevilt võivad omada tegelikult palju suuremat, kui sentimentaalset väärtust. Korralikke portselannõusid ega klaasi ei tasuks kindlasti ära visata, sest selle väärtus on ajaga kasvav. Ka Tarbeklaasi nõud, mida võis leida pea igas kodus, on loodud kohalike tootedisainerite poolt ning neilgi on oma turg.

Foto: p30.ee, Pilvi Ojamaa disainitud komplekt Tarbeklaasile

Vanad küünlajalad

Mitte ainult hõbedast lauanõud ei vääri säilitamist. Samamoodi võivad väärtuslikud olla pronksist, vasest, messingist või teistest materjalidest küünlajalad, mida juba praegugi müüakse antiigipoodides ja oksjonitel küllaltki korraliku hinnaga. Eseme lõplik väärtus sõltub muidugi selle suurusest, materjalist, vanusest ja üldisest seisukorrast.


Kellad ja tasku-uurid

Seinakellad, lauakellad või taskukellad, mis õlitamise ja pisikese putitamise järel elu sisse võtvad, on kõik väärt teist ringi. Antiiksete kellade hinnad ulatuvad järelturul suisa tuhandete eurodeni. Ka nõukogudeaegsete kellade eest võib internetioksjonil saada üsnagi hästi tasustatud.


Valgustid

Kui lühtrite hinnad on suhteliselt krõbedad, siis viimasel ajal on popiks muutunud ka nõukogudeaegsed Estoplasti valgustid. Seega ei maksa ka neid esimese hooga prügikasti lennutada. Vana ja koleda juhtme saab uue ja trendika kangasjuhtme vastu vahetada ning äge valgusti ongi sündinud!

Perekonnafotod

Kuigi vanadel fotodel ei pruugi olla suurt rahalist väärtust, on neil hindamatu sümboolne väärtus. Kui oled oma perekonnareliikviad kord juba minema visanud, ei too neid enam miski tagasi. Kui sa ise ei oska vanu fotosid hinnata, mõtle järeltulevaste põlvede peale, kellele võivad pildid ehk ükskord suurt huvi pakkuda.


LOE LISAKS: