1. Endisesse metodisti kirikusse rajatud elamine

Londonis asuv kõrgete lagede ja avarate akendega endine kirikuhoone kohandati loftilikuks elupinnaks juurde ehitatud poolkorruse abil. Kodu keskseks ruumiks on avar köök ja söögituba, kust viib massiivne metalltrepp magamistoakorrusele.

2. 19. sajandi pagarikoja uus hingamine

Londoni ühest kunagisest suurimast pagarikojast kaheteistkümneks korteriks ümber ehitatud elamu paistab silma industriaalse stiili poolest. Mõnevõrra on säilitatud autentseid detaile, mida on kombineeritud kaasaegsete lahendustega.


3. Postkontorist ultramoodsaks koduks

Endisesse postkontorisse rajatud modernses korteris loovad isikupära perforeeritud betoon ja roostekarva teraspaneelid. Sooja hubasust asendab tõeliselt avangardistlik lähenemine.

Fotod: 1508london

4. Hobusetallist mugavaks külalistemajaks

Kui ostetud majaga tuleb kaasa tühjana seisev ja lagunev hobusetall, siis sellestki on võimalus omanäoline elamine kujundada. Avar hoone sai endale täiendavad aknad ning planeering mõeldi läbi vastavalt pererahva soovidele — et seal oleks võimalik kodukontorit pidada ja vajadusel sõpru-tuttavaid majutada.

Viimistlus on helge ja valge. Põrandat katab igati praktiline betoon. Köök ja magamistuba on avarast pearuumist eradatud lõbusalt kollaste lükandustega.

5. Korter õlletehases

Poolas asuvas Lublini linnakeses arendati vanast õlletehasest ( Vetter Brewery) omanäolistest korteritest koosnev hotell. Tehasehoonele iseloomulikud suured aknad toovad tubadesse rohkelt valgust, mida on rõhutatud skandinaavialikult minimalistliku sisekujundusega. Põrandaid katab paljudes ruumides valgeks võõbatud kalasabaparkett. Sisustusaksessuaarid pärinevad kohalikelt kunstnikelt ja Taani disaineritelt.

Fotod 3x: Projekt Praga

LOE VEEL ERILISTEST KODUDEST: