Köögisaar on tõeline segadusemagnet

Harva püsivad köögid nii puhtad ja lagedad, nagu sisustusajakirjade või köögimööblikataloogide piltidel. Et köögisaar ei ole erinevalt söögilauast või tööpinnast igapäevaselt kasutuses, tekivad sinna kõikvõimalikud kasutud asjad — ajalehed-ajakirjad, võtmed, poetšekid ja kõik muu, mis koju saabudes käekotist välja rändab ja mille ärakoristamiseks tihti põhjust ei leita.

Köögisaar on ebapraktiline

Olgem ausad — süüa on ju mugavam söögilaua taga, kui puki otsas ning toitu saab ette valmistada ka töötasapinnal. Ka külalisi vastu võttes on palju toredam istuda mugavatel toolidel söögilauas, kui nagu kanad õrrel ühes reas. Vestlus eeldab silmsidet ning köögisaare taga seda praktiseerides eeldab see, et pool seltskonnast peab seisma püsti.

Köögisaarele on raske aksessuaare leida

Olgu selleks siis puuviljavaagen, paberrätikuhoidja, lõikelaud või röster — kõik paistab köögisaarel kummaline, sest tegemist on ruumi fookuspunktiga, kuhu koondub kogu tähelepanu. Õigete aksessuaaride leidmine on vaevarikas ja mõnikord isegi võimatu. Kui saarekesel on juba rohkem kui üks-kaks eset, tundub, nagu valitseks köögis taas segadus.

LOE LISAKS: