Elav, virsikukarva, mahlakas K319 Flamingo meenutab stiilseid eksootilisi linde. Tooni visuaalne olemus paneb kujutlusvõime tööle ja viib mõtted loodusele, sealt edasi moe, filmide ja sisekujunduseni. Särtsakas ja rõõmus värv on vastuseks tänapäeva maailma hektilisusele ja sümboliks uutele ideedele avatusele.

Aasta värv valiti värvižürii poolt, kuhu kuulusid neli värvieksperti: Tikkurila OYJ turundusjuht värvitoonide alal Irina Hanhisalo, loovjuht ja kunstnik Niclas Engsäll, trendianalüütik ja ajakirjanik Susanna Björklund ja värvispetsialist Marika Raike. “K319 Flamingo tooniga tahame anda omalt poolt panuse olla positiivne jõud ja valida julgelt tee erksamate värvide kasutamise suunas. Me tahame inspireerida pakkudes midagi ootamatut, innustada pühitsema toredust ja isikupära, samuti julgustada kõiki käima oma teed, seda ka kodu kujundamisel”, kirjeldab Hanhisalo.

Aasta värvikollektsioon julgustab toone sulandama ja vastandama

K319 Flamingo on üks toon 2019. aasta värvikollektsioonist, kuhu kuulub kokku 16 värvitooni. Žürii poolt koostatud värvikollektsiooni kuulub julgeid ja mahedaid punaseid, kollaseid, rohelisi ning siniseid toone. Toonid on inspireeritud kahest suurest trendist moemaailmas, sulandumine ja vastandumine, mis nüüd on jõudnud ka sisekujundusse. Kui vastandamine julgustab reegleid rikkuma, siis sulandamine annab võimaluse kombineerida omavahel ühe ja sama värvi erinevaid alatoone.

Susanna Björklund julgustab kõiki leidma oma lähenemist ja katsetama uusi toone sisekujunduses ning moes. Reeglite eiramine oli kollektsiooni luues samuti žürii peamisi kandvaid ideid: “Värvitoonid, mis sulanduvad kokku, näevad koos ka head välja – see ei ole mingi saladus. Sellise koosluse kasutamine on olnud juba tükk aega moes ja me armastame seda ning soovime sellega jätkata. Kuid värvitoonid, mis vastanduvad, võivad samuti koos suurepärased välja näha. Just seda me tahamegi rohkem propageerida 2019. aastal. Ära karda valida midagi, mis Sulle meeldib. Selle asemel, et valida jälle valge või hall või must, kuigi see pole Sinu teema, kuula oma enda sisetunnet ja vali julgelt oma lemmiktoonid”, ütles Björklund.

Vaata rohkem ideid galeriist:

Allikas: Tikkurila.ee

LOE LISAKS: