Oranž: avardab mõtlemist

See elav värvitoon vähendab ujedust ja kohmetust ning aitab sul end enesekindlamalt väljendada. Leia sellele kodus kasutust, kui soovid end nooremana tunda. Oranž on naeru ja tähistamise värv. Lisa kontorilauale oranž hiirepadi, rõhuta lastetoa ühte seina oranžiga või kaunista abilauakene oranžides toonides karbikese või raamitud pildiga.

Kollane: aitab keskenduda

Kollane on tuntud kui intelligentsuse ja vaimse võimekuse kasvataja. See ergutab vestlusi ning aitab mõtteid selgitada. Katseta kollase pliiatsi, järjehoidja või tooliga.

Foto kaboompics

Kollane ja oranž lisavad ka elavust

Mõlemad värvid peletavad pimedust ning aitavad meil elu helgemat poolt näha. Pea meeles, et värvivalik on võti õnnelikkuse juurde: sa vajad kogu skaalat, et end tasakaalustatu ja täielikult elavana tunda. Katseta kollase või oranži köögirätiku, padjakatete või kohvitassidega.

Foto Shutterstock

Sügavsinine: muudab sind efektiivsemaks

Sügavsinine puhastab mõtlemist, aitab sul vabaneda liigsest pagasist Samuti aitab sinine avastada, mis sulle tegelikult siin elus kõige olulisem on. See aitab sul suurt ja väikest pilti omavahel sobitada. Kui vajad abi mõne otsuse langetamisel, kanna tumesinist. Kodus võid tumesinise sisse toomiseks kasutada näiteks mõnd ülisuurt kandikut, prügikorvi, laualampi või miks mitte ka terve seina siniseks värvida.

Foto kaboompics

Roheline: kasvatab rikkusi

Roheline on looduse põhivärvitoon ja nii tähistab see elu rikkusi. See on uute alguste ja kasvu värv. Roheline julgustab sind austama oma ainulaadseid andeid ning neid materiaalses maailmas väljendama ja kasutusele võtma. Katseta näiteks rohelise tooli, lauakese või välisukse roheliseks värvimisega.

Foto kaboompics

Roheline mõjub ka tervendavalt, sümboliseerides toitaineid ja toitu ning aitab keha stabiliseerida, suurendab tasakaalu ja rajab tee stabiilsusele. Kasuta seda enda värskendamiseks ja noorendamiseks ning vaimse ja füüsilise heaolu kasvatamiseks. Võta kasutusele roheline keedupott, komplekt rohelisi lauanõusid või vannirätikuid. Taimedki on ju rohelised.

Helelilla: kasvatab spirituaalsust

Lilla aitab kõrgemate tasanditega ühendust luua. See julgustab emotsionaalsetele probleemidele uue nurga alt lähenema ja meenutab sulle, et me kõik oleme omavahel seotud ja kasvatab sinu inimkonda kuulumise tunnet. Kodus lillade toonide kasutamine muudab kaastundlikumaks ja aitab sõpru perekonnana võtta. Katseta näiteks helelilla kašmiirist pleedi, märkmiku või värske lillekimbuga.

Foto kaboompics

Helesinine: loob rahustava õhkkonna

Helesinine vähendab pingeid ja soodustab rahulikkust. Koduseinte vahel mõjub see lõõgastavalt ja toob suhetesse harmooniat. Helesinise kandmine või enda sellega ümbritsemine aitab maandada agressiivseid kalduvusi ja kõrvaldab ebakõlad. Katseta helesinise voodipäitsiga, helesiniste lehvivate kardinate või helesiniseks värvitud laega.

Foto kaboompics

Säravpunane: muudab sind tugevamaks

Punane on erguti. See kannab endas vaprust ja kartmatust. Kasuta punast, kui soovid enesekindlamaks muutuda. Kuid ole ettevaatlik — liiga palju punast võib sind liiga erksaks või ärevaks muuta. Vähem on rohkem! Katseta säravpunase kommikausi, pildiraami või ilupatjadega.

Foto kaboompics

Roosa: avab südame

Leebelt ja rahustavalt mõjuv roosa on armastuse värv. See ärgitab hellusele ning on toeks emotsionaalselt raskete üleminekute puhul. Võta see ka enda kodus kasutusele, kui soovid kasvatada oma vastuvõtlikkust ja mõistmisvõimet. Katseta roosa lambivarju, laudlina või lihtsalt klaasikese roosa veiniga.

Foto kaboompics

Tumepunane: süütab kire

Tumepunane äratab su libiido. Kasuta seda, et saada üle piirangutest ja emotsionaalsetest takistustest, mis ei luba sul end piisavalt avada ja väljendada. Tumepunane tuletab meelde, et elaksid elu täiel rinnal ning armastaksid oma keha. Katseta sügavpunase tumba, lambivarju või (tugi)tooliga.

Foto Shutterstock

Rohekassinine: kasvatab usaldust

Rohekassinine aitab lõõgastuda. Kanna seda või ümbritse end rohekassiniste esemetega siis, kui sul esineb uinumisraskusi, unehäireid või kui sul on raske mediteerida. Katseta rohekassinise teki, vaasi või üleni rohekassiniseks värvitud põrandaga.

Foto Liana Mikah / Unsplash

LOE VEEL: