1. Korter või maja?

Meil on välja kujunenud nii, et Tallinnas naudime elu kesklinnas korteris ja Pärnus tunneme majast rõõmu. Tallinn on kiire eluviisiga ja on hea asuda kesklinnas elu tuiksoonel. Pärnu seevastu lausa nõuab aja maha võtmist, millele aitab majatöödega tegelemine hästi kaasa.

Lõuna poole avanev veranda on maja süda, toimib elutoana, teeb ka talveõhtud erilisemaks. Söögilaud sai valitud pikk, et palju sõpru korraga sööma mahuks.

2. Kui suur kodu on ideaalne?

Suurus ehk ruutmeetrid ei ole peamine. Meie laiuskraadil on kodu valides oluline hoopis valgus, mis loob suuruse ja avaruse.

Julge käega kujundatud särav kodu

3. Mis on kodu sisustamise puhul oluline?

Mälestusi kandvate sisustuselementide kaudu kodule iseloomu toomine. Lood kõnetavad ja annavad sügavuse ning see annab turvalise tunde. Kodu peab olema koht, kus naudid iga hetke ja aknast välja vaadates õhkad: kui hea siin on olla!

Elutuba on maja ainus ruum, kus tsaariaegsed palgid ehedal kujul nähtavale jäeti. Siin on tunda ajalooliselt poeetilist hõngu, mida rõhutab ka sisse jäetud originaalpliit.

4. Milline on teie kodu kõige tähtsam ruum? Miks?

Ilmselt nii veranda kui ka elutuba. See toimib kui magnet, kuhu koonduvad alati sõbrad ja seega ka head mõtted.

5. Erilise tähtsusega sisustusese vms? Miks?

Meie kodu sisekujundus tekkis ümber vaipade. Käsitöövaibad on naturaalsed, erksate toonidega ja igaüks räägib oma hõimu lugu. See annab energiat ja loob erilise atmosfääri.

Sauna põrand ja seinad on kaetud toon toonis suuremõõtmeliste ruuduliste ja pruunide keraamiliste plaatidega. Saunalavalt näeb rahustavat vaadet aiale.

6. Taaskasutus või uus? Miks?

Igas eluetapis on erinevad prioriteedid. Meil on praegu see periood, kus taaskasutuse uuega kokku miksimine on andnud ootamatult põnevaid tulemusi.

7. Lemmikvärv interjööris?

Valge ja selle varjundid. Valge värv jätab ruumi ka teistele värvidele ja loob seeläbi miljon võimalust.

Asjad, mis väärivad esile tõstmist: pilkupüüdev kompositsioon.

8. Hinnaline disain. Kas ja kui palju kulutate või kulutaksite?

Disain, kus on kokku viidud esteetilisus ja praktilisus, tekitab alati ahvatlust. Hindame pigem leidlikkust.

9. On teil disaini vallas oma lemmik? Kes?

Skandinaavia disain üldisemalt ja sinna juurde eri kontinentide etnomustrid on väga kiusatuslik.

10. Mis teeb kodust kodu?

Mitte miski muu ei ole olulisem kui hea atmosfäär, mille loovad sulle lähedased ja armsad inimesed.

Vasakul: Aive ja Andrus on 20 aasta jooksul seljakotiga rännanud üle sajas riigis ning koondasid kompaktselt kokku poolte oma reiside muljed. Mahukas reisiraamat „Maailm seljakotis” hõlmab suuremat osa maailma eksootilisemaid piirkondi. 50 riigi reisikirjad on jaotatud maailmajagude järgi, andes ülevaate Ida- ja Lääne-Aafrikast, Kesk- ja Lõuna-Ameerikast, Kariibidest, Lähis-Idast, Indohiinast, Melaneesia saarestikust, Taga-Kaukaasiast ja Balkani maadest. Raamat on illustreeritud arvukate fotodega, mis peegeldavad autentselt kohapealset olustikku.

Paremal: Aive ja Andrus Hiiepuu. Foto: Heiki Laan, ajakiri Director

LOE VEEL: