Paljud tuttavad on Kadrilt naljatades pärinud, kas ta on üldse eestlane. Tegelikult on lihtsalt nii, et Kadrile meeldib lilleilu, aga ta pole suurem aias nokitseja. Nii ongi hea täita iga vaba auguke taimedega, sest siis ei pääse umbrohi kuidagi löögile. Veelgi rõõmsamaks teevad pildi heegeldatud tekid-padjad ja Kadri enda valmistatud kassikujukesed.
Kadri Kaerma meisterdas veesilma mosaiigi ise
Esialgu oli aed pigem sooloprojekt, aga viimasel ajal löövad üha enam kaasa ka lapsed. Kes hoolitseb maasikate, kes muru eest, mõni proovib kätt kõrvitsakasvatusega. Aiast leiab ka eksootilisi taimi. Näiteks Jaapani pihlakas, mis meenutab veidi kodumaist leppa, aga on siiski oluliselt heledama tooniga. Kevadel sai pihlapuuoksi meetri jagu kärbitud, sest raske oli juba tuppa ja välja pääseda. Kadri sõnul võiks igas aias olla mingit sorti pihlakas, sest see on hea auraga puu.
Kadri Kaerma aed
Mändidele pakub vaheldust suurt kasvu Mandžuuria pähklipuu, mille kreeka pähkli sarnastest viljadest saab valmistada ülimaitsvat moosi. Seda on Kadri kuulnud ja sel aastal plaanib ta moositeo ka ise ette võtta.
Jaapani pihlakas Kadri aias
Aia uhkuseks on suursugune agaav, mille vanust Kadri ei tea. Suvitab taim õues ja talvitub toas. Agaav kasvab 25-30 aastat, puhkeb siis õide ja sureb seejärel. Kõrbetaimena on agaav on üsna vastupidav taim ka meil, sest on harjunud külmade öödega kõrbes. Näiteks lükkas Kadri eelmisel sügisel agaavi tuppa viimist edasi, kuni ühel hommikul oli novembrikülm taime härmatisega katnud. Üllatusena elas agaav külma ilusti üle ja kasvab kogu oma ilus edasi.
Mandžuuria pähklipuu viljadest saab hea moosi
Majja kolides oli krundil olemas ka tiik. Veesilm tehti ümber, Kadri meisterdas selle kaunistamiseks mosaiigi. Kuumal suvepäeval on siin hea istuda ja jalgu vees hoida. Eriti on see perekoera meelispaik.
Agaav peab vastu ka mõned külmakraadid
Väliköögis istutakse enamasti talvel või vihma korral. Köök avati uhkelt jaanuarikuus, kui väljas valitsesid krõbedad 24 miinuskraadi. Plaanitud tunnikese asemel jagus olemislusti mitmeks tunniks, sest meeleolu hoidsid üleval nii lõke, kasukad-tekid kui ka soe supp.
Veesilma kaunistab Kadri loodud mosaiik
Väliköögis hakkab silma eriline söögiriistakomlpekt, mille soetas Kadri vanakraamiturult Pariisis.
Kadri väliköök pakub varju talvel ja vihmase ilmaga
Muidugi ei saa üle ega ümber igal pool aias leiduvatest kassimotiividest- ja kujudest: tassid, vaasid, vaagnad, seinakaunistused, küünlakustutaja ja palju muud. Kadri loodud ja patenteeritud vibalik kass sündis kolm aastakümmet tagasi juhuslikult, kui voolimise käigus üks vibalik savitükk masinast välja voolas. See inspireeris Kadrit just nii, et kõrvad külge, nägu pähe ja oligi malbe kass valmis. Kassiga on käidud näitustel mitmel pool maailmas. Eriti soe vastuvõtt on olnud Jaapanis, kus lisaks CATWALGI näitustele on tulemas novembris näitus teisest jaapanlaste lemmikust — öökullist.
Kadri veedab meelsasti aega vanakraamiturgudel. Pildil söögiriistakomplekt Pariisi turult

Eks igale oma, aga Kadri soovitab aeda suhtuda veidi loomingulisemalt — las loodus kasvab!
Kel soovi, võib Kadri aiast ka ise läbi astuda. Selleks annab hea võimaluse iga maikuu viimasel nädalavahetusel toimuv kunstnike avatud aedade üritus, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Kliki galeriil ja vaata pilte lähemalt: