Skandinaavialiku sisekujundusega linnakorter Stockholmi südames on tõeline musternäide oskuslikust kombineerimisest. Kõik me teame, et kauni kodu valem peitub maitsekas värvide, mustrite ja sisustusaksessuaaride kokkusobitamises. Sisustuspoodide rikkalike kaubalettide ees ongi tihti raske valikuid teha, sest ilusaid mustreid on palju, kuid sama palju on ka kõhkluseid ja hirmu elamine eri värve ja mustreid kasutades totaalselt üle koormata. Selle kodu võtmeks on valge värvi külluslik kasutus, millele on erinevates tubades lisatud tagasihoidlikke mustreid.

Säravvalge esiku põhjamaist kargust täiendab sinise- ja beežikirju aktsentsein. Värvi lisavad omapärased aktimaalid. Teistmoodi lahendusena torkab silma leidlik seinavaas, mis niigi pisikesel esikukapil ruumi ei võta.

Enam kui sada aastat vana maja auks ja uhkuseks on kõrged ja laed ja suurejoonelised paarisuksed.

Kui on, mida rõhutada, tuleb seda kindlasti ka teha — niigi kõrgeid lagesid venitab veelgi kõrgemale hele pikitriibuga tapeet. Kuigi üldmulje on ülimalt neutraalne, on elutuppa koondatud lai valik erinevaid mustreid alates tapeedist ja vaibast ning lõpetades diivainaptjadega. Kui armastad valget, aga pelgad selle külmust, siis muudavad pildi oluliselt hubasemaks hästi valitud kodutekstiilid.

Üks levinumaid sisustusega kaasas käivaid klišeesid on, et diivanipadjad peaksid harmoneeruma kardina või mõne teise ruumis leiduva värviga. Siinne padjavalik tõestab vastupidist — iga padi võib kanda julgelt erinevat mustrit.

Eklektika teeb sisustamise lihtsamaks ja täidab ruumi omapärase auraga. Ajaloolised laerosetid ei vaja ilmtingimata vanamoodsat kroonlühtrit. Kombineerides uut ja vana võib tulemus olla ootamatult lahe!

Köögis ei leidu ainsamatki keraamilist plaati — ja miks peakski, kui on olemas ägedaid kergesti puhastatavaid tapeete. Vanamoodne muster loob ka siin veidi eklektilise kooskõla modernsete söögitoolide ja valgustitega.

Magamistoas kohtuvad külmad ja rahulikud toonid. Nagu rusikas silmaauku sobib ühte unenäolisesse interjööri ka sulgedest varjuga valgusti.

Allikas: Alvhem.com

LOE VEEL: