Aktsentsein on hea lahendus, kui on soov ruumis midagi rõhutada. Aktsentvärvusega võib esile tuua ruumi üksikuid elemente, jagada ruum visuaalselt piirkondadeks, juhtida tähelepanu kindlale detailile või mööbliesemele. Valgega sobivad kokku pea kõik värvitoonid. Selleks, et aktsendiga sein muutuks märgatavaks ja efektseks sisekujunduselemendiks, tuleb aktsentvärvuseks valida energilised ja külluslikud toonid. Need loovad tugeva kontrasti ja on valgel taustal eriti väljendusrikkad.

Valge ja punane

Punane värvus sobib eriti hästi aktsentseinte jaoks, kuna see on domineeriv ja tungib esiplaanile. Sinakaspunane (näiteks bordoopunane) annab koos valgega ruumile elegantse kaasaegse ilme.

Valge ja kollane ning oranž

Oranž on kõige soojem värvus, kuid ka kollane püüab tähelepanu. Valge ja kollase kombinatsioon loob positiivsust ning tekitab värskuse ja suvise soojuse tunde.

Valge ja roheline

Kui valida valgele aktsendiks küllastunud maikuine rohelus, toob see ruumi märksa rohkem värskust.

Valge ja sinine

Kontrastne kooslus, mis tekitab jaheduse ja värskuse tunde. See kehtib eriti keskmise küllastatusega siniste ja rohekassiniste toonide kohta. Seepärast sobib niisugune kooslus ruumi, mille aknad avanevad lõunasse. Tumesinine, milles on veidi punast, on soojem toon.

Valge ja pruun

See on suursugune ja elegantne kooslus, soojad pruunid toonid pehmendavad valge külmust.

Valge, lilla ja marjatoonid

Valge tugevdab moodsate lillade toonide ja marjatoonide intensiivsust. Niisugune värvuskontrast on nüüdisaegne ja stiilne.

Valge ja antratsiit

Need värvid moodustavad kõige tugevama värvuskontrasti — tugevama kontrasti loovad ainult must ja valge. See kooslus on külm, asjalik, stiilne ja võib näida väga esinduslik, kuid samal ajal ka külm. Seda saab pehmendada, kui lisada teine ere toon, näiteks roheline.

Valge ja soojad aktsendid

Kui eelistad pehmeid aktsente, siis vali valge kõrvale heledamad toonid, mis ei ole nii intensiivsed ja erksad ega moodusta nii tugevat kontrasti: näiteks hall, helesinine, sirelililla, beež või piimakohvi toon.

Allikas: Alpinacolor.ee

LOE LISAKS: