Meid ümbritseval keskkonnal, antud juhul ruumil on meie tasakaalule ja edule väga suur mõju. Ülisuuri klaaspindu magamistoas põhjendatakse vaatega. Tuletan siinkohal meelde, et magamistuba on pelgalt ühe või siis kahe inimese (paari) ruum, kus võõrad ei käi ja suuri pidusid ei korraldata. Tavaliselt siin ruumis magatakse ja magamine toimub ööpäeva rahulikumal ajal öösel. Magamine on oma olemuselt yin (rahulik) tegevus. Öö on oma olemuselt yin (salapärane ja rahulik) periood. Seega peab antud ruum vastama yin nõuetele — olema rahulik, vaikne, unelev jne.

Kõik on ideaalse magamistoa jaoks paigas. Korralik, turvatunnet pakkub peats, mõlemal on oma lauake ja lamp, vaip maas ja paarisarv patju. Tõrv meepotis on aga pea kohale riputatud pildid, mis “ründavad“ magajaid. Feng shui soovitab kasutada voodi taga seinas tapeeti, kangast, seinamaalingut, mitte aga raskeid esemeid.


Magamistoa puhul on tegemist yin ruumiga. Siia sobivad tapeet, tekstiilid, mahedad valgustid, struktuurne pinnakate, vaibad jne.

Abieluvoodi peab olema mõlemalt poolt juurdepääsetav, vaba liikumisruumi vähemalt 35-45 cm.

Voodi madrats koosnegu ühest tükist. Kahe eraldi madratsi puhul, tuleb need katta suure, soovitavalt punase linaga nii, et madrats välja ei paista. Leevandavalt mõjub ka õhukese kattemadratsi kasutamine.

Magamistoa seinale võib ka joonistada — see on efektne, moodne ja noortepärane.


Voodis lamaja peab pingutamata nägema nii ust kui akent — nii oled kuningas oma toas.

Voodi ei tohi asuda ukse-akna vahel, sest siis jääb magaja energia kiirteele ja öö möödub häirivate unenägude saatel. Siin saab energia liikumist takistada rippuva lambi, kristallkuuli abil, aga ka vitraaž aknal pakub soovitud kaitset.

Selline vormienergiast segadusse aetud peegelmaailmas ruum pole küll mõeldud magamise jaoks — rahutud unenäod ja rahutu elu.


Sama lugu on siin magamistoas, kus infot on liiga palju ja inimene ei puhka välja.


Voodis lamaja jalad ei tohi olla suunatud akna-ukse poole, sest nii liigub energia kehast välja. Antud olukorra korrastamiseks piisab voodiotsa, kõrge tooli, voodiriiete kapi, sirmi jt lisamisest jalutsisse.

Ruumis tuleb kasutada paarisesemeid: kaks patja, kaks öökappi, vaibakest jne.

Kui oled huvitatud paarisuhte arengust, siis tuleb välja panna ainult sinu ja partneriga seotud pildid, ka erootilised maalid. Kuid kasutada ei tohi lemmikute, sõprade, laste pilte.

Magamistuppa sisenedes paremale jääb voodi, mille peats asub „giljotiini all“. Selline voodi ei toeta tervist.


Peegel tuleb paigutada ruumi nii, et voodist tõustes ei näeks enda peegeldust. Samuti ei tohi aken asuda ukse ja/või akna vastas (muudab energia liiga kiireks).

Magamisruumi sobib kitsaleheline taim.

Lagi magamistoas peab olema sirge. Juhul kui magate kaldseina alla, siis olgu pea asend suunaga mitte langeva seina alla, vaid vastupidi. Langev sein hakkab suruma meile pähe, mida iseloomustavad hirmuunenäod ja hommikused peavalud.

Magamistuppa sisenedes vasakule jääb … klaassein, mille kaudu voolab hea kosutava une energia ruumist välja, nagu kosk.


Ka talade all magamine ei mõju unele, tervisele ja inimsuhetele positiivselt. Pikuti voodi kaheks jagav tala lööb paarisuhtesse kiilu. Talade mõju on lihtne kõrvaldada kerglae või õhukese kanga abil.

Abieluvoodi ei ole lahtikäiv diivanvoodi, vaid statsionaarne kaheinimesevoodi. Lahtikäiv voodi toob suhtesse teravusi, petmisi ja suhete jahenemist. See sobib ajutiseks kasutamiseks.

Abieluvoodi all on panipaigad. Voodi alla tohib panna Maa stiihiat esindavaid esemeid nagu voodiriided, hooajarõivad, neid korralikult ladustades. Voodi alla ei tohi panna ärrituvust tekitavaid metallesemeid ja jalanõusid.

Efektne pilkupüüdev tapeet. Toa nurgast viib uks ainult selle magamistoa vannituppa ja garderoobi.


On perioode, mil tuleb magamistuba jagada teiste pereliikmega, imikuga. Selleks tasub magamistoast eraldada väike ruumiosa lapsenurga tarvis. Kasutada võib sirmi või õhukest kangast.

Raamaturiiulid ei kuulu magamistoa juurde, sest raamatud sisaldavad endas tuhandeid ja miljoneid bitte informatsiooni. Kas te soovite oma magamistuppa võõraid? Kui ei, siis tuleb raamatud magamistoast välja viia.

Magamistuba, mis ei täida oma õiget (taastumise ja nautlemise) funktsiooni, vaid mis toimib kui näitusesaal. Siin esinevad kõik pobleemid, mis ühes magamistoas olla ei tohiks. Voodi asub akna ja ukse vahelisel kiire energia liikumise alal, pea suunaga aknast välja. Akna vastas asub peegliga kaetud garderoobikapp, mis teeb selle ruumi energia üliaktiivseks, nagu teatrilava. 8 tundi öösel laval esineda võib tõeliselt kurnav olla. Ruumi pärliks on aga siseruumi, elutuppa avanev rõdu. Tekib küsimus kelle või mille jaoks? Mis on selle ruumi eesmärk?


Suur peegeluks ja aken vastakuti tekitavad hirmkiire energialiikumise. Voodi, mis asub peegli ja akna vahel ei too head ning kosutavat und.