Dr Faulkner koos oma meeskonnaga võttis luubi alla selle, kuidas mõjub kuum vann veresuhkru taseme kontrolli all hoidmisele ja kui palju kaloreid see põletada aitab. Uuringus osales 14 inimest, kes nautisid tunni aja pikkust vanniskäiku 40-kraadises vees ning võtsid ette tunniajase jalgrattasõidu.

Need kaks katset olid kujundatud selliselt, et keha sisetemperatuur tõuseks vaid ühe kraadi võrra, et meeskond saaks võrrelda, kui palju kaloreid kummagi sessiooni jooksul põletati.

Kuigi rattasõit põletas rohkem kaloreid, tuli välja, et kuum vann kulutas sama palju kaloreid kui 30-minutiline jalutuskäik. Üldine veresuhkru reaktsioon oli mõlemas olukorras sarnane, kuid neil osalistel, kes võtsid kuuma vanni, oli veresuhkru maksimaalne tase pärast sööki 10% madalam kui neil, kes sõitsid rattaga.

Ta selgitas, et kehalise tegevuse põletikuvastane toime on immuunsüsteemi jaoks väga oluline ja aitab kehal haigustega võidelda. Uuringu tulemused viitavad sellele, et korduv passiivne kuumutamine võib aidata vähendada kroonilisi põletikke, mis tihtipeale kaasnevad näiteks pikaajalise haigusega nagu teise tüübi diabeet.

Kindlasti ei tähenda see avastus seda, et peaksime jalutuskäigule vanniskäiku eelistama, kuid kahtlemata võime edaspidi neid mõlemaid rahulikuma südamega täiel rinnal nautida.

Parema enesetunde ja tervisele mõeldes tasub läbi mõelda ka oma vannitoa kujundus — kujunda vannitoast mõnus ja lõõgastav koduspaa!

LOE VEEL: