Loo suurte seinapeeglite abil illusioon ruumikusest

Strateegiliselt paigutatud peeglid on üks nutikamatest kodukujundusnippidest, mille abil ruumi visuaalselt avaramaks muuta. Kui maast laeni aknad ja kõrgustesse pürgivad laed välja arvata, siis on just peeglid kitsastes tingimustes parimaks abimeheks. Lisaks sellele on need kodule kenaks kaunistuseks.

Tekita ruumi suuremaks muutmiseks peegelsein

Tubades, kus puuduvad aknad, on ruumist avarama mulje jätmine teinekord üsna keeruline. Kuid õnneks annavad peeglid sama efekti, mis aknad, eriti kui katta terve sein peegliga.

Aseta kaminale raamitud peegel

Paljudes kodudes on kamin ruumi fookuspunktiks, kuid tihtipeale jääb see soojadel suvekuudel kasutuseta. Kamina paremaks eksponeerimiseks võid paigutada kaminasimsile uhkes raamis peegli. See lisab ruumile avarust ning peegeldab dekoratiivesemeid, mida sa kaminasimsil hoiad.

Suurenda vannituba suurte peeglitega

Kui su vannituba on tilluke, siis peeglite abil saad selle visuaalselt suuremaks muuta. Paigalda kraanikausi taha laeni ulatuv peegel. See muudab ruumi avaramaks ning peegeldab valgust. Kui sul on eraldiseisev vann, siis võid ka selle taha peegli paigaldada. Vanni peegeldus loob illusiooni ruumikusest ning loomulikult on suur peegel hea abimees enda ilusaks tegemisel ja riietumisel.

Lisa peegelduse abil ruumi valgust paigaldades peeglid akende lähedusse

Kui su siseruumid tunduvad tillukesed ja pimedad, siis peeglid aitavad tubadesse valgust peegeldada. Samas ära nendega ka üle pinguta — liiga palju peegleid võib kõverpeeglite toa mulje jätta. Riputa peegel rippvalgusti või lühtri taga asuvale seinale või akna vastasseinale, siis peegeldab see valgust loomulikul ja kaunil moel.

Multifunktsionaalne peeglikasutus

Kui ruumi tõesti väga napib ja sul pole ühtegi vaba pinda, kuhu peeglit riputada, siis kata näiteks kapiuksed peeglitega. Või kui küsimus pole ruumipiuduses, siis aseta lähestikku kaks peeglit. Needki peegeldavad üksteiselt.

Põnevama ilme saavutamiseks grupeeri erisuuruses peegleid

Suured peeglid võivad olla üsna kallid, kuid ära muretse, kui need su eelarve piiridest välja jäävad. Hea lahendus on grupeerida omavahel väiksemaid peegleid, mida saab odavalt näiteks taaskasutuspoodidest ning seejärel nende raamid ühte värvi värvida. Säti need seinal ühte kohta kokku, kuid mitte liiga tihedalt.

LOE VEEL: