Unikaalne palkidest ehitatud moodne kodu Saimaa rannal

Mikkelis suvel kuu aega kestnud Soome elamumessil jäi silma üks tõeliselt suurejooneline kodu. Arhitekt Seppo Mäntylä loodud eramu julgelt pilkupüüdev arhitektuur moodustab koos loodusega võrratu terviku. Seppo Mäntylä on Soome arhitekt, kelle käekirjas on tunda erilisust ja kvaliteeti. Hoone rajamisel võeti eesmärgiks rahvusvahelise arhitektuuri ja ehitamise tipptase.
Loe edasi…

Suviselt hubase terrassiga kodu — eramu nagu heinaküün

Väikelaste joonistustes esineb viilkatusega maja tihti lihtsustatult — kohe katuseservast jätkub majasein, ilma katuseräästata. Ajakiri Dwell kogus kokku 10 paremat lapsejoonistust meenutavat viilkatusega maja. Meie oleks selle sarja edetabelisse paigutanud kindlasti ka põhjanaabrite valmismaja Lato, mis kujutab endast lihtsat viilkatusega ehitist.
Loe edasi…

Lihtne ja armas maakodu skandinaavialikus võtmes

Kaunis talu maalilisel Rootsi maastikul peidab endas 12-toalist peamaja ja nelja kõrvalhoonet, millest ühte on seatud skulptuurigalerii. Hoolimata muljetavaldavast ruutmeetrite arvust ja suurejoonelistest valdustest, on sisustamisel hoitud pigem tagasihoidlikku joont ja jäädud truuks lihtsale ning helgele Skandinaavia stiilile.
Loe edasi…

LOE VEEL: