Mööbel ja muud sisustusemed on leitud nii välis- kui ka kodumaiste tootjate lettidelt, kuid hästi palju on ka ise tehtud. Näiteks lambid ja valguslahendus on noorte enda tehtud, samuti valmisid nende käe all köögilaud, köögiriiulid, elutoalaud, esikumööbel, kodukontorinurgake jne. Ideed tulid Mailt, teostus ja lahendused Martinilt.

Vaata galeriist Mai ja Martini kodu enne remonti. Enne väga põhjalikku remonti!

Milliseid põhimõtteid sisustamisel järgite?
Põhiline on ikka kvaliteet kvantiteedi asemel! Meile ei meeldi osta üht asja 10 korda, sest see läheb katki või seda ei ole mugav kasutada. Ostame pigem ühe, mis on läbimõeldud disainiga ja heast kvaliteedist, et ma ei pea sellele asjale rohkem mõtlema.

Kuidas sündis idee just luua must-valge kodu?
Must-valge on meie meelest universaalne värv ja seda on võimalik hooaja järgi kergelt ümber stiliseerida. Kombinatsioon ei ole ka liialt naiselik või mehelik, vaid täpselt keskmine. Värve meeldib tuua sisse rohkem väikeste elementide näol, eriti meeldivad meile rohelised
taimed ja puidu soe toon.

Kas tagantjärele teeksite midagi teisiti?

Tagantjärele mõeldes oleme korteriga siiski väga rahul ja midagi
oluliselt ei muudaks. Eks ikka ajaga trendid muutuvad ja
sisustuselementidega mängiksime vastavalt tujudele, aga üldjoontes olime väga rahul.
Hiljem, kui tumedate toonidega juba ära harjusime, mõistsime, et oleks võinud tumehalli asemel valida ikkagi veel tumedama, peaaegu musta tooni.

Mis on kodu puhul oluline?
Et igal asjal oleks oma koht, et oleks valgust, avarust, lihtsust, funktsionaalsust, kvaliteeti ja terviklikkust. Meile on oluline, et puhata saaks ka mõnusas kodus ja ei oleks vaja alati mõtete korrastamiseks sõita puhkusereisile Fjordidesse. Kodu on meie jaoks mõnus koht, kus olla.

Kas olete aiamaja juba välja valinud ja kuhu see läheb?
Aiamaja me ei ole veel välja valinud, protsess alles käib, aga esimesed jutud on Nordikwoodiga peetud. Hetkeseisuga läheb majake vanemate aiamaale.

Nordikwoodi esindaja Toomas Kaldoja auhinda üle andmas. Foto Tiit Blaat.

Lennukate ideedega noored Mai ja Martin!

Jaga
Kommentaarid