Kristiines asuva uuselamu ühetoaline korter on inspireeritud sisekujundaja vanaema ja vanaisa samas piirkonnas asuvast korterist, mis on ehitatud 1960. aastatel ja mida on järgneva kümnendi jooksul sisustatud ning kus on tänapäevani on säilinud mõnus retrohõng, ajakohane stiil ja vanaisa enda sisseehitatud puidust kapid ja köögimööbel. Maarja Priksi sõnul on selles korteris viibides alati mõnus, soe ja kodune tunne ja ka Kristiine uusarenduse näidiskorteris soovis ta just seda sama tunnet edasi anda.

Nii lähtutigi uue korteri sisekujunduse juures 1970-ndatele omasest koloriidist ja retromustritest. Pisikese korteri kohta küllaltki suure köögi juurde sai valitud praktiline mööbel, mille ülemine kapirida peegeldab selle ajastu spooniihalust. Ka köögitehnika sai valitud lähtudes retrolikust disainikeelest.

Väikese korteri puhul sai oluliseks ka ruumikuse säilitamine. Seetõttu tekitati elamisse piisavalt palju panipaiku ja kappe, et vältida liigsete asjade kuhjumist.

Ka magamistoa sein on nutikalt ära kasutatud ning koha on leidnud seal õhulised ja tagasihoidlikud riiulid.

Kõikidele, kes sisustavad ise pisikest elamist, soovitab sisekujundaja valida nii väikesed mööbliesemed kui võimalik ja nii suured kui vajalik ehk mida rohkem õhu ja astumise ruumi jääb, seda avaram ja valgusküllasem korter tundub.

Vaata rohkem pilte galeriist:

LOE LISAKS: