Nõukogudeaegne planeering tähendab tihti ka kõige esinduslikumates korterites pikki ja pimedaid koridore, pisikest kööki, mikroskoopilisi sanitaarruume ja ükstesest eraldi asetsevaid tubasid. Kaasaegne ruumikäsitlus aga hindab avaramat ja valgusküllasemat “voolavat” ruumi. Ka selle kodu puhul sooviti elamist veidi kaasaegsemaks ja avaramaks muuta. Nii otsustati kõigepealt 77-ruutmeetrise korteri planeeringut muuta. Et kandvateks seinteks olid vaid korteri välisseinad, sai ruumiga julgemalt mängida. Esmalt eemaldati vahesein köögi ja kinnise elutoa vahelt ning ka varem eraldatud tualettruum ja vannituba said üksteisega ühendatud. Korteri tagaosas asunud pisike köök ehitati ümber lastetoaks ja kodu süda ehk köök toodi sissepääsule lähemale ja ühendati elutoaga.

Vaata galeriist enne remonti tehtud pilte:

1940. aastate lõpus ehitatud majas ei olnud korteris päris algupärasest peale planeeringu suurt midagi säilinud. Nõukogude aja lõpus olid vahetatud põrandad ja uue vabariigi algusaastatel uksed. Et korterile selle kadunud hiilgus tagasi anda, otsustati põrandad katta selleks ideaalselt sobiva kalasabaparketiga.

Et kõrgeid lagesid rõhutada, sai viimistlus valitud helge ja valge. Ka mööbliga ei tahetud ruume liialt üle kuhjata. Elutoa-söögitoa keskseks detailiks sai sametine Softrendi diivan.

Omavahel on kombineeritud antiiki ja ultramoodsaid detaile. Elutoas püüab pilku klaasist piirdega ja gaasipõletiga telekaalus, mis on toodetud Eestis.

Köögis ja vannitoas kohtub kaasaegne minimalism ajatu elegantsiga. Valge marmor lisab ruumidele tagasihoidlikult väärika nüansi.

Järgides ajastule omast siseviimistlust, on elamises leidnud kasutust ka paarisuksed, mis avatuna lasevad valgusel mööda korterit paremini levida.

Vaata rohkem pilte galeriist:

  • See kena korter on müügis, huvi korral vaata lähemalt City24.ee lehelt

LOE LISAKS:

Jaga
Kommentaarid