Keskne ese terrassil on loomulikult laud ja mis sobiks selleks paremini, kui Elmet Treieri meistriteos sarjast “Flyday”. Laud on disainitud eesmärgiga kasutada säästlikult ära puitmaterjal, mis koguneb puidutöötlejatel tuhandetes tihumeetrites laoplatsidele oma madalama kvaliteedi pärast (loe: rohkemate oksakohtade või võimalike värvimuutuste pärast). “Flyday” tootes on puit oma kõige ehedamal kujul. Puitplaati hoiavad üleval tõeliselt nutikad ja õhulised terasjalad — põhjalikult läbimõeldud raamigeomeetria ja lihtsad, kuid tõhusad ühendused jätavad puitosadele võimaluse liikumiseks, mis välistab puidule iseloomuliku kaardumise ja pragunemise. Foto: Eesti Disaini Maja / Elmet Treier

Johanna Tammsalu polsterdatud istmeosaga kiik “Hooga” sobib ideaalselt varjulisema terrassi juurde. Toode on saadaval kahes värvitoonis ja on edukalt kasutatav ka siseruumides.

Fotod: Eesti Disaini Maja / Johanna Tammsalu

Kerttu Laane kaitsemaagiliste vöökirjadega armsad toolikesed sobivad samuti täiendama terrassimööblit. Käsitööna valmivad KIRIKERGOD on dekoratiivsed ja praktilised. Tänu omapärasele tekstiililahendusele on istumispinna all panipaik, kus saab näiteks ajakirju hoida.

Foto: Eesti Disaini Maja / Kerttu Laane

Disainmet’i söegrill “Hirv” on valmistatud just selleks, et saaksid meenutada aegu, mil maal vanemate juures olles aeg peatus ja sai lihtsalt olla. Võta aega ja vii ennast tagasi lapsepõlve, kus saad nautida grillimise ürgsust.

Foto: Disainmet

Kui juba grillimiseks läheb, kulub ära ka Brne kandik-lõikelaud. Saaremaa tammest valmistatud massiivne kandik on suurepärane abiline snäkkide serveerimisel ning kannatab ära kõik lõikumised ja hakkimised. Loomulikult on kandik sobiv kasutamiseks ka lõikelauana. Lihtne hooldada, lihtsalt õlita (tavalise toiduõliga).

Foto: Brne / osta.ee

Ja muidugi kuuluvad suviste söömaaegade juurde ka suvised lauanõud. Imekenad ja lõbusates värvides isendid leiab Liisu Arro keraamikakollektsioonist.

Kui suveõhtud aias jahedaks kisuvad ja sääsed tülitama tikuvad, tõmba peale armas pleed Mare Kelpmanilt! Terra pleedid on 100% villased, valmistatud ilma kemikaale kasutamata ning saadaval neljas värvikoosluses.

Foto: Eesti Disaini Maja / Mare Kelpman


Anna terrassile pisut tubasemat hubasust ja aseta õuemööblile suviselt kirjud moonimotiiviga padjad. MIURIO dekoratiivpatjad on valminud disainer Rita Assori originaaldisaini järgi väiksetiraažilises koguses.

Fotod: Eesti Disaini Maja / MIURIO


Kui ihkad oma õueruumi midagi tõeliselt erilist, siis kindlasti on seda Krista Leesi pitsistmed, kus naiselik valge heegelpits kohtub maskuliinse musta autokummiga. Istmeid on lihtne hooldada — vajadusel pese neid duši all seebivahuga ning kummi tühjenemisel täida need taas õhuga jalgratta või autokummi pumba abil.

Foto: Eesti Disaini Maja, Krista Leesi


Iga kodu ja õue juurde kuulub muidugi ka prügikast. See ei pea aga endast ilmtingimata kujutama hirmsat plastikkonteinerit, mida külaliste saabudes piinlikustundega põõsa taha peita. Eestis toodetud vineerist kastid prügile ja taarale näevad täitsa lahedad ja eksponeerimiskõlbulikud välja ning tulevad erinevates suurustes!

Foto: Lamp.ee

LOE LISAKS: