20. sajandi alguses ehitatud maja katusekorrus on elamispinnaks muudetud hiljem. Peaaegu puuduvaid aknaid kompenseerivad katusesse juurde tekitatud katuseaknad, mis muudavad elamise avaraks ja valgusküllaseks. Muudatusi on tehtud ka planeeringus — 70 ruumteerile mahub kaks tuba ja köök, kust pääseb omakorda hubasele rõdule.

Elamise kõige suurem tuba on elutuba, mis kannab endas ka söögitoa funktsioone. Mis puutub sisustusse, siis aukohal on skandinaavia vintage, mida on kombineeritud tänapäevaste lahendustega.

Praktiline ruum nõuab läbimõeldud mööblit ja tihti on parimaks lahenduseks eritellimusena valminud lahendused. Et maksimaalselt ruumi võita, on kaldlae alla planeeritud ruumi mõõtudega ideaalselt kohanduv “sektsioonkapp”, mis raamistab kenasti samas toonis magamistoa ust.

Kui elutuba ja köök on korteris põhjamaiselt helged ja valged, siis magamistoa kujundus taotleb pigem hämaramat muljet. Ja mis sobiks selleks paremini, kui mõnusalt udune ja looduslähedane hallikasroheline, mis viib mõtted varahommikustele metsadele ja niitudele.

Köögistki leiab palju eritellimusena valminud mööblit — otsaseinast piilub tagasihoidlik minimalistliku joonega kapp, mis mahutab kõik majapidamises leiduvad esemed.

Köögist saab astuda otse rõdule, kus ootab mugav diivan ja lopsakad potitaimed.

Imelise rõduga korter pööningukorrusel
Imelise rõduga korter pööningukorrusel

Vaata rohkem pilte galeriist:

Allikas: Alvhem.com