1. Prügi ja kasutud asjad

Ilma prügikastita majapidamises ilmselt hakkama ei saa, küll aga tasub vältida vanade ja kasutute asjade kuhjumist. Kui sul on kodus toatäis vanu ajakirju, mida keegi kunagi ei loe või juba mitu kapitäit riideid, millesse taasmahtumist sa juba pikki aastaid tulutult oodanud oled, siis nendest asjadest võiks tõepoolest loobuda. Sama arvavad ka feng shui spetsialistid — vanad asjad, millel pole väärtust ja mis kasutust ei leia, tekitavad elamisse seisva energia ega tee ruumi kõigele uuele ja värskele sinu elus!

Foto: Pixabay

2. Võõraste inimeste esemed

Oma kodus hoia ainult oma pere asju — asjad, mis ei kuulu sulle, röövivad su elujõudu ja õnne. Ära võta enda koju kellegi teise kola hoiustada ning ka surnud inimeste asjadest tasub loobuda. Erandiks on üksikud mälestusesemed, aga kindlasti mitte suurtes kogustes asju, mida meist tegelikult keegi ei vaja. Uskumuste kohaselt sulgevad väärtusetud asjad, millel ei ole kasutajat, kinni raha ja rikkusega seotud energiad.

Foto: Pixabay

3. Vanad ja katkised rahakotid

Eriti kehtib eelnev vanade rahakottide kohta. Kui oled vana ja lagunenud rahatasku uue vastu vahetanud, siis milleks seda kuskile sahtlipõhja “vaeseid” aegu ja musti päevi ootama jätta? Kui vanu asju alles hoides mõelda, et äkki tulevad kehvemad ajad, siis selline mõtteviis just seda soosibki!

Foto: Pixabay

4. Sularaha ja hoiulaekad

Nii paradoksaalselt, kui see ka ei kõlaks, ei tasu raha kodus ühte kohta korjata ja seda seisma jätta — ka see võib majja hoopis vaesust meelitada. Raha peab olema pidevas ringluses!

Foto: Pixabay

5. Pragudega nõud ja katkised asjad

Uskumuste kohaselt tõmbavad vaesust ja õnnetusi ligi kõik katkised asjad — eelkõige katkised peeglid ja nõud. Kui kevadel jäi suurpuhastus tegemata, on nüüd hea põhjus võtta ette kapid ja riiulid ja kõik katkised asjad minema visata ning uuele ruumi teha!

Foto: Pixabay