Kahetoaline avara planeeringuga korter ühendab endas elutoa ja köögi funktsioonid. Suur söögilaud keset tuba toimib ka vajadusel kodukontorina. Naturaalsetele puiduvärvi detailidele on toodud vastukaaluks lõbusaid värve — pilku püüab vahva roheline valgusti söögilaua kohal — väike, kuid igati mõjus detail!

Laheda disainiga riiul, kus on asjade paigutus hästi läbi mõeldud, võib olla kogu ruumi krooniks ja toimida ka dekoratiivse elemendina. Siin on tähelepanu pööratud hoiukarbikeste disainile ja sobivusele ülejäänud ruumiga — vaipade, valgustite ja teiste kesksete sisustusaksessuaridega.

Köök on lihtne ja modernne. Omavahel on kombineeritud trendikaid matte pindu läikiva ja valgust peegeldava tagaseinaga. Hallis ja lakoonilises köögis loob selline katsetus kahtlemata põneva tulemuse.

Suurt austust hea disaini vastu väljendavad maailma disainiklassikasse kuuluvad Hans Wegneri söögitoolid, mis on disainitud aastal 1949. Vintage on põhjamaises intrjööris jätkuvalt populaarne.

Magamistoas on kasutatud öökapi asemel ümarat lauakest. Värskendavaks ja pisut ootamatuks detailiks on rotangist aiamööbel, mida on hetkel vägagi trendikas just interjööris kasutada.

Kodu, kus hinnatakse disaini, hinnatakse loomulikult ka Muuto (disain: Lars Tornøe) nagisid, mis on juba tõusmas peaaegu klassiku staatusesse. Muuto nagid teeb põnevaks just see, et erineva suurusega ruumis saab kombineerida eri värvides ja eri suurustes nagisid.

Üks õige Rootsi korter tuleb loomulikult koos rõduga. Ka uusarenduste puhul on rõdule kui põhjamaises kliimas olulisele detailile suurt rõhku pööratud. Et sooja aega on vähe, tuleb seda ju maksimaalselt ära kasutada ja viimastki hetke nautida. Linnainimesele asendab aiarõõme justnimelt rõdu.

Mitte iga uusarendus ei saa uhkeldada ka oma kinosaali, jõusaali ja saunadega.

Vaata rohkem pilte galeriist:

Allikas: Fantastic Frank

LOE LISAKS: